Kulturstyrelsen skal have ny direktør

Styrelsens direktør siger farvel for at gå igang med en Ph.d.

Anne Mette Rahbæk stopper som direktør i Kulturstyrelsen.pixel.gif

Kulturstyrelsen skal have ny direktør. Kulturstyrelsen er en styrelse i Kulturministeriet, der udmønter regeringens politik på en lang række områder, bl.a. kunststøtte, kulturarv, biblioteker og medier. Kulturstyrelsen har ca. 260 medarbejdere og administrerer et årligt budget på ca. 4,8 mia. kr.

                    Læs også: To nye vicedirektører i Kulturstyrelsen

Anne Mette Rahbæk har som direktør for Kulturstyrelsen siden januar 2012 stået i spidsen for fusionen af Kulturarvsstyrelsen, Kunststyrelsen og Styrelsen for Bibliotek og Medier. Hun blev ansat som direktør for Kulturarvsstyrelsen 1. marts 2011. Anne Mette Rahbæk vil nu forfølge en gammel drøm om at skrive en ph.d.

Departementschef i Kulturministeriet Marie Hansen siger:
”Kulturministeriet og Anne Mette Rahbæk har aftalt, at Anne Mette Rahbæk fratræder stillingen som direktør for Kulturstyrelsen. Efter en vellykket fusion er Kulturstyrelsen nu inde i en ny fase. På den baggrund er parterne enige om, at tidspunktet er velegnet til at få en ny profil i spidsen for Kulturstyrelsen.” 

Nuværende områdedirektør Poul Bache bliver konstitueret direktør, indtil stillingen er genbesat. Stillingen vil blive slået op snarest. 

 

Emneord: Kulturstyrelsen, Anne Mette Rahbæk
Kulturstyrelsen på DenOffentlige.dk Kulturstyrelsen
Aktivitet: Artikler: 5 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 13.08.20 Ledelse
  Giv nu mellemlederne plads til at lede!

  Mellemledere ender i stigende grad som administratorer af regler og retningslinjer i stedet for at udføre det, de egentlig er ansat til, nemlig: ledelse. Udviklingen gør dem til et unfair symbol på et voksende bureaukrati og går ud over alt fra medarbejdere til virksomhedens resultater, mener Henrik Jespersen, der har været leder og ledelseskonsulent i over 25 år og nu er aktuel med bogen ‘Kontrol er let, ledelse er svært – en håndbog til mellemlederen’.

 • 12.08.20 Ledelse
  Anders Bondo Christensen stopper som formand for lærerne

  Formand for Danmarks Lærerforening (DLF) Anders Bondo Christensen meddelte i går, at han stopper som formand ved afslutningen af DLF’s kongres om seks uger.

 • 15.04.20 Ledelse
  Center for Cybersikkerhed: Åbne porte og gamle sårbarheder er fortsat en trussel

  Den øgede brug af fjernadgang som følge af coronakrisen gør det ekstra vigtigt at sørge for, at disse forbindelser er sikret.

 • 03.04.20 Ledelse
  Fem tips fra Beredskabsstyrelsen: Sådan implementerer din organisation erfaringer under krisen

  Alle myndigheder, virksomheder og organisationer er påvirket af coronakrisen. Her er fem tips til løbende at indarbejde læring fra håndteringen af krisen i din organisation.

 • 01.10.15 Infrastruktur
  Kulturministeriet: Ny center og ændringer i styrelserne

  Slots- og Kulturstyrelsen etableres som en ny styrelse i Kulturministeriet. Yderligere flyttes Statens Kulturarvskontor (60 arbejdspladser), som skal varetage opgaver vedrørende Danmarks kulturarv (fortidsminder, bygningsfredning og statslige ejendomme), til Nykøbing Falster. Og der igangsættes analyser af, hvordan Statens Værksteder for Kunst og Jagt- og Skovbrugsmuseet kan flyttes til fra hhv. København til Helsingør (Kronborg) og fra Hørsholm til Djursland (Gl. Estrup). Endelig vil der blive lagt op til at placere det nye Videnscenter for Scenekunst i tilknytning til Aarhus Universitet.