Kulturstyrelsen skal have ny direktør

Styrelsens direktør siger farvel for at gå igang med en Ph.d.

Anne Mette Rahbæk stopper som direktør i Kulturstyrelsen.pixel.gif

Kulturstyrelsen skal have ny direktør. Kulturstyrelsen er en styrelse i Kulturministeriet, der udmønter regeringens politik på en lang række områder, bl.a. kunststøtte, kulturarv, biblioteker og medier. Kulturstyrelsen har ca. 260 medarbejdere og administrerer et årligt budget på ca. 4,8 mia. kr.

                    Læs også: To nye vicedirektører i Kulturstyrelsen

Anne Mette Rahbæk har som direktør for Kulturstyrelsen siden januar 2012 stået i spidsen for fusionen af Kulturarvsstyrelsen, Kunststyrelsen og Styrelsen for Bibliotek og Medier. Hun blev ansat som direktør for Kulturarvsstyrelsen 1. marts 2011. Anne Mette Rahbæk vil nu forfølge en gammel drøm om at skrive en ph.d.

Departementschef i Kulturministeriet Marie Hansen siger:
”Kulturministeriet og Anne Mette Rahbæk har aftalt, at Anne Mette Rahbæk fratræder stillingen som direktør for Kulturstyrelsen. Efter en vellykket fusion er Kulturstyrelsen nu inde i en ny fase. På den baggrund er parterne enige om, at tidspunktet er velegnet til at få en ny profil i spidsen for Kulturstyrelsen.” 

Nuværende områdedirektør Poul Bache bliver konstitueret direktør, indtil stillingen er genbesat. Stillingen vil blive slået op snarest. 

 

Emneord: Kulturstyrelsen, Anne Mette Rahbæk
Kulturstyrelsen på DenOffentlige.dk Kulturstyrelsen
Aktivitet: Artikler: 5 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 01.10.15 Infrastruktur
  Kulturministeriet: Ny center og ændringer i styrelserne

  Slots- og Kulturstyrelsen etableres som en ny styrelse i Kulturministeriet. Yderligere flyttes Statens Kulturarvskontor (60 arbejdspladser), som skal varetage opgaver vedrørende Danmarks kulturarv (fortidsminder, bygningsfredning og statslige ejendomme), til Nykøbing Falster. Og der igangsættes analyser af, hvordan Statens Værksteder for Kunst og Jagt- og Skovbrugsmuseet kan flyttes til fra hhv. København til Helsingør (Kronborg) og fra Hørsholm til Djursland (Gl. Estrup). Endelig vil der blive lagt op til at placere det nye Videnscenter for Scenekunst i tilknytning til Aarhus Universitet.