Carsten Topholt Larsen er en af to nye vicedirektører i Kulturstyrelsen

To nye vicedirektører i Kulturstyrelsen

Kulturstyrelsens direktion bliver nu et trekløver med to nyansatte vicedirektører.

Kulturstyrelsen har netop valgt koncernøkonomichef i Økonomi- og Indenrigsministeriet Carsten Topholt Larsen og leder af konsulentfirmaet Green Light Advice Morten Lautrup-Larsen til vicedirektører ud af et kvalificeret flet på knap hundrede ansøgere.

Carsten Topholt Larsen (øverst) er 37 år og har i det meste af sin karriere arbejdet med økonomisk styring og effektivisering. Senest i Økonomi- og Indenrigsministeriet, tidligere i Finansministeriet og i konsulentfirmaet McKinsey & Co.

Carsten Topholt Larsen har også tidligere i sin karriere arbejdet som politisk rådgiver på Christiansborg.
Carsten Topholt Larsen tiltræder stillingen den 1. september 2014.

Morten Lautrup-Larsen (til højre) er 53 år og indehaver af konsulentvirksomheden Green Light Advice, hvis kerneydelser er strategisk rådgivning, analyser og sparring til offentlige og private kunder.
Morten Lautrup-Larsen har stor ledelseserfaring fra mange forskellige topposter i centraladministrationen, bl.a. som vicedirektør i Fødevareministeriet, som afdelingschef og som ministersekretær. Dertil kommer solid erfaring med EU-arbejde og Nordisk Råd.

Morten Lautrup-Larsen begynder sit nye job i Kulturstyrelsen den 1. oktober 2014.

Den nye direktion med direktør Anne Mette Rahbæk i spidsen vil i løbet af efteråret konstituerer sig med faglige ansvarsområder i samarbejde med nuværende områdedirektør Poul Bache, som løbende overleverer sine opgaver i forbindelse med sin pensionering fra maj 2015.

 

Fakta

Kulturstyrelsen udmønter regeringens kulturpolitik og administrerer et årligt budget på ca. 4,8 mia. kr.
Kulturstyrelsen har ansvaret for driften af tilskudsordninger på medieområdet, kunststøtteområdet, kulturbevaringsområdet, biblioteksområdet m.v. og for at levere kulturfaglig rådgivning til ministeren. Styrelsens knap 300 medarbejdere har myndighedsopgaver indenfor bl.a. folke-, fag- og forskningsbiblioteker; fortidsminder, fredede bygninger, musik og scenekunst, internationale kultursamarbejder m.m. og har sekretariatsbetjening af flere råd og nævn indenfor kultur- og medieområdet.

Emneord: Kulturstyrelsen, Carsten Topholt Larsen, Morten Lautrup-Larsen, Anne Mette Rahbæk
Kulturstyrelsen på DenOffentlige.dk Kulturstyrelsen
Aktivitet: Artikler: 5 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 01.10.15 Infrastruktur
  Kulturministeriet: Ny center og ændringer i styrelserne

  Slots- og Kulturstyrelsen etableres som en ny styrelse i Kulturministeriet. Yderligere flyttes Statens Kulturarvskontor (60 arbejdspladser), som skal varetage opgaver vedrørende Danmarks kulturarv (fortidsminder, bygningsfredning og statslige ejendomme), til Nykøbing Falster. Og der igangsættes analyser af, hvordan Statens Værksteder for Kunst og Jagt- og Skovbrugsmuseet kan flyttes til fra hhv. København til Helsingør (Kronborg) og fra Hørsholm til Djursland (Gl. Estrup). Endelig vil der blive lagt op til at placere det nye Videnscenter for Scenekunst i tilknytning til Aarhus Universitet.