Carsten Topholt Larsen er en af to nye vicedirektører i Kulturstyrelsen

To nye vicedirektører i Kulturstyrelsen

Kulturstyrelsens direktion bliver nu et trekløver med to nyansatte vicedirektører.

Kulturstyrelsen har netop valgt koncernøkonomichef i Økonomi- og Indenrigsministeriet Carsten Topholt Larsen og leder af konsulentfirmaet Green Light Advice Morten Lautrup-Larsen til vicedirektører ud af et kvalificeret flet på knap hundrede ansøgere.

Carsten Topholt Larsen (øverst) er 37 år og har i det meste af sin karriere arbejdet med økonomisk styring og effektivisering. Senest i Økonomi- og Indenrigsministeriet, tidligere i Finansministeriet og i konsulentfirmaet McKinsey & Co.

Carsten Topholt Larsen har også tidligere i sin karriere arbejdet som politisk rådgiver på Christiansborg.
Carsten Topholt Larsen tiltræder stillingen den 1. september 2014.

Morten Lautrup-Larsen (til højre) er 53 år og indehaver af konsulentvirksomheden Green Light Advice, hvis kerneydelser er strategisk rådgivning, analyser og sparring til offentlige og private kunder.
Morten Lautrup-Larsen har stor ledelseserfaring fra mange forskellige topposter i centraladministrationen, bl.a. som vicedirektør i Fødevareministeriet, som afdelingschef og som ministersekretær. Dertil kommer solid erfaring med EU-arbejde og Nordisk Råd.

Morten Lautrup-Larsen begynder sit nye job i Kulturstyrelsen den 1. oktober 2014.

Den nye direktion med direktør Anne Mette Rahbæk i spidsen vil i løbet af efteråret konstituerer sig med faglige ansvarsområder i samarbejde med nuværende områdedirektør Poul Bache, som løbende overleverer sine opgaver i forbindelse med sin pensionering fra maj 2015.

 

Fakta

Kulturstyrelsen udmønter regeringens kulturpolitik og administrerer et årligt budget på ca. 4,8 mia. kr.
Kulturstyrelsen har ansvaret for driften af tilskudsordninger på medieområdet, kunststøtteområdet, kulturbevaringsområdet, biblioteksområdet m.v. og for at levere kulturfaglig rådgivning til ministeren. Styrelsens knap 300 medarbejdere har myndighedsopgaver indenfor bl.a. folke-, fag- og forskningsbiblioteker; fortidsminder, fredede bygninger, musik og scenekunst, internationale kultursamarbejder m.m. og har sekretariatsbetjening af flere råd og nævn indenfor kultur- og medieområdet.

Emneord: Kulturstyrelsen, Carsten Topholt Larsen, Morten Lautrup-Larsen, Anne Mette Rahbæk
Kulturstyrelsen på DenOffentlige.dk Kulturstyrelsen
Aktivitet: Artikler: 5 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 13.08.20 Ledelse
  Giv nu mellemlederne plads til at lede!

  Mellemledere ender i stigende grad som administratorer af regler og retningslinjer i stedet for at udføre det, de egentlig er ansat til, nemlig: ledelse. Udviklingen gør dem til et unfair symbol på et voksende bureaukrati og går ud over alt fra medarbejdere til virksomhedens resultater, mener Henrik Jespersen, der har været leder og ledelseskonsulent i over 25 år og nu er aktuel med bogen ‘Kontrol er let, ledelse er svært – en håndbog til mellemlederen’.

 • 12.08.20 Ledelse
  Anders Bondo Christensen stopper som formand for lærerne

  Formand for Danmarks Lærerforening (DLF) Anders Bondo Christensen meddelte i går, at han stopper som formand ved afslutningen af DLF’s kongres om seks uger.

 • 15.04.20 Ledelse
  Center for Cybersikkerhed: Åbne porte og gamle sårbarheder er fortsat en trussel

  Den øgede brug af fjernadgang som følge af coronakrisen gør det ekstra vigtigt at sørge for, at disse forbindelser er sikret.

 • 03.04.20 Ledelse
  Fem tips fra Beredskabsstyrelsen: Sådan implementerer din organisation erfaringer under krisen

  Alle myndigheder, virksomheder og organisationer er påvirket af coronakrisen. Her er fem tips til løbende at indarbejde læring fra håndteringen af krisen i din organisation.

 • 01.10.15 Infrastruktur
  Kulturministeriet: Ny center og ændringer i styrelserne

  Slots- og Kulturstyrelsen etableres som en ny styrelse i Kulturministeriet. Yderligere flyttes Statens Kulturarvskontor (60 arbejdspladser), som skal varetage opgaver vedrørende Danmarks kulturarv (fortidsminder, bygningsfredning og statslige ejendomme), til Nykøbing Falster. Og der igangsættes analyser af, hvordan Statens Værksteder for Kunst og Jagt- og Skovbrugsmuseet kan flyttes til fra hhv. København til Helsingør (Kronborg) og fra Hørsholm til Djursland (Gl. Estrup). Endelig vil der blive lagt op til at placere det nye Videnscenter for Scenekunst i tilknytning til Aarhus Universitet.