KV17: Fem af otte borgmestre melder klar til kamp i Syd- og Sønderjylland

Borgmestre og spidskandidater er ved at køre sig i stilling til næste års kommunalvalg, skriver DR Syd.

Der er lidt over halvandet år til næste kommunalvalg, men arbejdet med at finde borgmesterkandidater er i fuld gang. Det skriver DR Syd.

Fem af de otte syd- og sønderjyske borgmestre melder sig nu klar til at genopstille efter en rundringning foretaget af DR. De resterende, Venstreborgmestrene Egon Fræhr, Johnny Søtrup og Laurids Rudebeck, er stadig i tænkeboks.


Borgmestrene er så tidligt ude, fordi kommunalvalget, udover at være en kamp mellem partier, også er en kamp mellem kandidater. Det fortæller kommunalforsker Ulrik Kjær.

- Hvis der er en intern kamp i partiet først, så står partiet ikke så samlet udadtil. Men det er også der, at partiforeningen får sendt et signal til vælgerne om, at man vil noget med partiet, siger Ulrik Kjær.

En af dem, der var i intern kamp ved seneste kommunalvalg, er borgmester i Haderslev Hans Peter Geil. Han stiller sig gerne til rådighed som borgmesterkandidat igen.

- Min bestyrelse har spurgt, og jeg har selvfølgelig sagt, at jeg gerne genopstiller. Jeg mener slet ikke, at vi er i mål endnu, siger Hans Peter Geil.

I de otte kommuner i det syd- og sønderjyske er Venstre og Socialdemokraterne langt i processen de fleste steder og klar med en spidskandidat i løbet af i år. Kun Venstre i Esbjerg og partierne på Fanø vælger først borgmesterkandidat næste år.

Emneord: KV17, Region Syddanmark, Borgmestre, Spidskandidater, Borgmesterpost
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også