"Det er ikke altid kvinder får den typiske smerte lokaliseret bag brystbenet, men ofte mere ukarakteristiske symptomer som for eksempel svimmelhed, kvalme eller almindelig mathedsfornemmelse eller bare indtrykket af, at noget er helt galt," siger formand for Hjerteforeningen, Henrik Steen Hansen

Kvinder ved ikke nok om hjerteproblemer

Kvinder mangler viden om hjerteproblemer. Symptomerne på en blodprop i hjertet afhænger af, om du er mand eller kvinde. Men de færreste kvinder har styr på, hvordan man spotter hjerteproblemer.

- Det er et forholdsvis stort problem, siger formand for Hjerteforeningen, Henrik Steen Hansen til P4 Trekanten.

- Det er ikke altid kvinder får den typiske smerte lokaliseret bag brystbenet, men ofte mere ukarakteristiske symptomer som for eksempel svimmelhed, kvalme eller almindelig mathedsfornemmelse eller bare indtrykket af, at noget er helt galt, siger han.

En rundspørge lavet af YouGov for Hjerteforeningen viser at kun en tredjedel af kvinderne forbinder eksempelvis svimmelhed og koldsved med hjertet.


Christian Holm fra Falck i Region Syddanmark forklarer, at det er vigtigt at kende symptomerne, så man kan reagere hurtigt.

- Hvis man har en symptomer på en blodprop i hjertet og ikke reagerer i tide, så kan man jo i værste tilfælde få et hjertestop af det, siger han til P4 Trekanten.

Hvert år får tre tusind fem hundrede danskere hjertestop uden for hospitaler, men kun ti procent overlever.

Henrik Steen Hansen fra Hjerteforeningens efterlyser mere oplysning på området.

- Det er specielt i forhold til kvinder, at der er et stort behov for information og oplysning.

Emneord: Hjerteforeningen, Falck, Blodprop
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også