Foto: Shutterstock

Lars Løkke Rasmussen udelukker ikke nyt parti

Selvom Lars Løkke Rasmussen har indtaget en mindre politisk rolle i Danmark, så lytter medier og danskerne stadig, når han har noget at sige. Nu spekuleres der i, om han gør klar til at stifte sit eget parti.

I august 2019 forlod Lars Løkke Rasmussen sin formandspost i Venstre. Siden har han været menigt medlem af Venstre, men derfor er der stadig masser af fokus på den tidligere Statsminister.

I morgen udkommer en ny bog af Lars Løkke Rasmussen, der uden tvivl kommer til at puste til ilden angående hans politiske fremtid. Der har nemlig tidligere været spekulationer angående stiftelsen af et nyt parti.

I bogens efterskrift står der ifølge TV2, at han endnu ikke har truffet en beslutning angående sin politiske fremtid, men at han er tæt på.

Han er tidligere blevet spurgt til et nyt parti, hvortil han bl.a. til Berlingske har svaret, at han har fået flere henvendelser, men ikke kan komme det nærmere.

Også til DR Nyheder har Lars Løkke udtrykt sig i vendinger, som kan tolkes i de retninger, man har lyst.

"Mit klare udgangspunkt er, at Danmark har rigeligt med partier, så det er ikke min ambition. Jeg håber snarere, at mit eget parti finder den vej frem, som jeg tror på. Gør man det, vil Venstre være det parti, jeg stemmer på til min dødsdag." Herefter understreger han, at han synes, der er partier nok, men at han ikke vil afvise at starte et nyt parti.

I sin nye bog, der altså udkommer i morgen og hedder: 'Om de fleste og det meste', fortæller han, at det ikke giver mening alene at orientere sig mod de borgerlige partier, hvis den nuværende formand for Venstre skal tage Statsministertitlen. Det er dog ikke den plan, som Jakob Ellemann-Jensen lige nu arbejder med. Om den uenighed er nok til at få den tidligere Venstre-formand til at kaste sig ind i et nyt parti er endnu uvist.

Skulle Lars Løkke-Jensen starte et nyt politisk projekt, så vil det presse den nuværende Venstre-formand yderligere efter flere måneder med faldene meningsmålinger.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.09.20 Politik
  Danmark får en asyl-ambassadør

  Pressemeddelelse: Arbejdet med regeringens ambition om et mere retfærdigt og humant asylsystem styrkes med en ny ambassadørpost og oprettelsen af en tværministeriel task force.

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.