Lederskabshøringen
-
Fra måle-veje-kontrol-hysteri til deltagerdemokrati
Hvis vi skal skabe et bæredygtigt samfund, så bliver vi nødt til at tage et opgør med New Public Management og hele måle-og-veje-og-kontrol-hysteriet. I stedet skal vi have indført Deltagerdemokrati. Borgere og ansatte skal i stort omfang styre selv.
-
Væk med 90% af styringen og ind med dialogen
Toplederne i kommuner, regioner og stat er centrale aktører i opgøret med det offentliges stramme spændetrøje. Men løsningerne kan ikke udvikles af én aktør isoleret fra de andre. Derfor må lederne klæde sig godt på, og gå i samspil med både politikere og forskere. Vi har i mange år peget på, hvad vi ikke vil. Men hvad er det så, vi vil?
-
Professor på barrikaderne
"Konkurrencestaten kvæler vores muligheder for at tænke innovativt og bidrager til at øge distancen mellem borgerne og politikerne," mener professor Preben Melander, der har sat sig selv i spidsen for en lederskabsreformation. På DenOffentlige.dk støtter vi tankerne, og indleder i samarbejde med Preben Melander i dag en lederskabshøring.
-
Lederskabsreformationens udfordring til demokratiet
"Vi er på vej mod et samfund, hvor statens økonomi går forud for samfundets, folkets og menneskers trivsel og velfærd. Det præger hele vores ledelses- og styringssyn," skriver professor Preben Melander, der drømmer om en folkebevægelse for nyt lederskab.
-
Kommunaldirektører støtter protestbevægelse
Den hurtigt voksende protestbevægelse "Tag faget tilbage" får støtte fra kommunernes topledere: Faget skal tilbage i fokus, bureaukratiet skal rulles til side. Den melding kommer fra Niels Højberg, formand for Kommunaldirektørforeningen, som samtidig efterlyser dialog og et nyt partnerskab mellem fagfolk, ledere og borgere. Han får opbakning fra førende eksperter i offentlig ledelse.