Lejre først i Danmark med superhurtigt Gigabredbånd

YouSee ruller superhurtigt Gigabredbånd ud til 1,4 millioner danske hjem over det næste halvandet år.

YouSee ruller superhurtigt Gigabredbånd ud til 1,4 millioner danske hjem over det næste halvandet år. Lejre på Midtsjælland blev det første sted med fremtidens bredbånd, da YouSee onsdag lancerede forbindelsen for byens borgere. Lejre Kabelnet fik snigpremiere som pilotforsøg på 1 Gigabit bredbånd per sekund via kabel-tv-nettet.


Intet andet land har tidligere givet så mange husstande Gigabredbånd via kabel-tv-nettet på så kort tid, som YouSee i samarbejde med Huawei gør. Det er det første sted i Europa, at Gigabredbånd via kabelnettet rulles ud, og første sted i verden en så massiv udrulning over et helt land finder sted. Direktør for Teknologi og Kapacitet i TDC Group, Carsten Bryder, åbnede for det nye Gigabredbånd onsdag:

LÆS OGSÅ: Nyt kort skal mindske gravearbejdet....

- Vi åbner nu en tisporet digital motorvej til fremtiden for vores kunder i Lejre og over det næste halvandet år for halvdelen af alle danske husstande. Med Gigabredbånd sætter kun fantasien grænser og ikke hastigheden. Danskerne er derfor helt fremme i den digitale verden og klar til de mange muligheder der ligger rundt om hjørnet, f.eks. virtual reality og smart homes.

Teknologivirksomheden Huawei står for udrulningen af Gigabredbånd for YouSee i Danmark. Vice President for Delivery & Service i Huawei Danmark, Richard Zhouruisheng, siger:

- Innovation er den ultimative drivkraft i Huawei, og vi er utrolig stolte af, at vi med vores teknologiske knowhow kan gå ind sammen med YouSee og sætte den nye standard for kabelnettet ved at levere en helt ny teknologi. Det er første gang i verden, at vi udruller denne teknologi på et helt kabelnet, hvilket endnu engang gør Danmark til et pionerland.

Formand for Lejre Kommunes Erhvervs- og Turismeudvalg, Grethe Nørtoft Saabye, holdt tale og indviede officielt Gigabredbånd til 900 husstande i Lejre:

- Pilotprojektet med Gigabredbånd, som Lejre Kabelnet og YouSee nu tester her i Lejre, vil gøre en forskel for, at vores visioner om et godt liv på landet, med natur, nærhed og godt netværk kan blive til virkelighed. En god forbindelse til omverdenen er helt vital for, at det lokale erhvervsliv kan vokse og udvikle sig - og projektet er en vigtig brik i en lille landkommunes indsats for at holde forbindelsen til omverdenen og være et attraktivt sted af bo midt på landet, tæt på byen.

Fakta om Gigabredbånd fra YouSee

 • Du kan hente en DVD (4,7 GB) på 38 sekunder, mens du kan hente en Bluray (25 GB) på 200 sekunder
 • Du vil på ét sekund kunne hente 25 billeder i god trykkvalitet (5 mb stk.)
 • Du vil på ét sekund kunne hente 31 musiknumre i god lydkvalitet (4 mb stk.)
 • Du vil fx kunne downloade Windows 10 på 30-40 sekunder
 • Du får et netværk der øge stabiliteten markant med færre udfald
 • Du får et netværk der selv melder fejl før du opdager der er udfald på linjen 
Emneord: Superbredbånd, Internet, Bredbånd, Lejre Kommune
Lejre Kommune på DenOffentlige.dk Lejre Kommunes vision er sammenfattet i bogen Vores Sted: Læs den her. Vi ønsker at være et sted med stærke fællesskaber, frirum til initiativ og naturen som rammen om det hele.
Aktivitet: Artikler: 24 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.08.19 Velfærd
  Lejres borgmester flytter sit kontor ud til borgerne

  Torsdag flytter Lejre Kommunes borgmester Carsten Rasmussen sit kontor til Englerup for en dag. Det er første stop på en rundtur, der vil bringe borgmesteren til mange flere steder i Lejre Kommune.

 • 03.08.19 Velfærd
  Borgerservice-chefer og Lejre borgmester: Lad kommunerne inddrive ejendomsskat

  Med det nye system til boligbeskatning skal SKAT opkræve ejendomsskat. Men det er en dårlig idé, mener både Lejres borgmester og Borgerservice Danmark. For kommunerne er langt bedre end SKAT til at få pengene ind.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • 04.02.19 Politik
  Tallerkentræf - til middag med Lejres politikere

  Kommunalbestyrelsen inviterer alle i Lejre Kommune til uformelle middage. Her er ingen dagsorden, men god mulighed for at lære politikerne lidt bedre at kende og få en god snak.

 • 21.11.18 Ledelse
  Lejre slanker direktionen

  Der bliver kun ansat én ny direktør som erstatning for to, der stopper. Det giver en besparelse og skal samtidig sikre et endnu bedre samarbejde på tværs af fagområderne. Ny stilling som vicekommunaldirektør bliver snart slået op.