Letbanedirektør siger farvel med en millionbonus

Aarhus Letbanes direktør er chef for omkring 30 ansatte, men tjener alligevel mere end de fleste offentlige chefer.

Når Claus Rehfeld Moshøj om kort tid forlader direktørposten i problemramte Aarhus Letbane, bliver det med et gyldent håndtryk i millionklassen. Det skriver Finans.
Helt nøjagtigt modtager han ifølge Finans' beregninger 1,4 mio. kr. i fratrædelsesbonus, når han til nytår skifter til et job som adm. direktør for selskabet bag rejsekortet.
Bonussen kommer oven i en årlig løn på 2,1 mio. kr. med pension og tillæg. Det viser aktindsigter, som Finans har fået.


Lønnen gør letbanedirektøren til den næstbedst betalte chef i Aarhus Kommune, kun overgået af stadsdirektør Niels Højberg, der er kommunens øverste embedsmand med 20.000 ansatte under sig. Til sammenligning er Claus Rehfeld Moshøj chef for omkring 30 ansatte i Aarhus Letbane.
Henning Jørgensen, professor på Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet, kalder lønvilkårene for opsigtsvækkende.
»Det er nærmest unikt, at man kan være chef for så få ansatte og alligevel tjene så godt,« siger han til Finans.
Bestyrelsesformand Johnny B. Hansen står gerne på mål for sin direktørs løn:
»Man skulle på få år bygge en letbane op fra bunden, og det kræver altså visse kvalifikationer,« siger Johnny B. Hansen.
Hovedpersonen selv forsvarer sin løn.
»Jeg blev ansat i en periode på fire år til at begynde med og vidste ikke, hvad jeg skulle på den anden side af kontrakten. Samtidig skulle jeg flytte min familie på tværs af landet. Det skal man kompenseres for,« siger Claus Rehfeld Moshøj til Finans.

Hele historien hos Finans.dk
Emneord: Letbane, Aarhus Letbane, Højtlønnede, Lønninger, Direktører, Bonusmodeller
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 07.11.17 Susanne Holgaard
  Lige værd - lige løn !

  Jeg drømmer om et samfund, hvor der ikke aflønnes efter økonomisk ansvar, men ud fra de basale behov alle mennesker har !
  Jeg synes oprigtigt ikke, at direktører skal have mere i løn, end alle andre.
  Jeg synes, at min arbejdsindsat er lige så vigtig som direktørernes, og alle andres, ihvertfald har vi de samme helt basale behov.
  Nemlig frisk luft, sund mad, og rent drikkevand, en ordentlig bolig, og kropsvenlig beklædning ( m.v.)

 • 06.11.17 Gitte Samsøe
  Kompensation for flytning

  Jeg synes ikke at have læst at medarbejdere i Statslige institutioner bliver kompenseret for at flytte familien på tværs af landet.

  Fy for s........
  Tænker manden er arrogant og selvhøjtidlig. Hvis han så i det mindste have fået banen i gang til tiden, kunne han forsvare sine kompetencer, men med det stunt vi har set, burde ha trækkes i løn.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også