Uanset farven på den kommende regering er der her så massive og konstruktive ønsker, at vi som lønmodtagere gerne vil samarbejde med den til enhver tid siddende regering, skriver formand for LO, Harald Børsting i en kronik i Berlingske mandag.

LO frigør sig helt fra Socialdemokraterne i valgkampen

LO vil op til folketingsvalget ikke samarbejde eksklusivt med Socialdemokraterne, men derimod med FTF.

De gamle bånd mellem Socialdemokraterne og fagbevægelsen er op til det kommende folketingsvalg blevet endnu tyndere.

I stedet for at koordinere indsatsen med det gamle arbejderparti som vanligt har LO denne gang valgt at stå mere frit og i stedet forenet sig med kollegerne i fagforbundet FTF.

Det afslører formændene Harald Børsting og Bente Sorgenfrey i en kronik i Berlingske mandag, hvor det nye samarbejde mellem de to forbund bliver beskrevet.


Over for avisen uddyber Børsting forbundets bevæggrunde for ikke længere at køre parløb med Socialdemokraterne.

- Der er nogle centrale temaer, som er vigtige for lønmodtagerne i Danmark. 

- Uanset farven på den kommende regering er der her så massive og konstruktive ønsker, at vi som lønmodtagere gerne vil samarbejde med den til enhver tid siddende regering, siger formanden.

Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen er ikke i tvivl om, at trækket lægger pres på Socialdemokraterne.

- Man kan ikke længere regne med en ubetinget støtte fra vennerne i fagbevægelsen. Det afhænger helt af, hvordan man agerer.

- Det er jo det, som LO og FTF går efter - indflydelse på deres mærkesager. Så er det lige meget, hvem der opfylder dem, siger Flemming Ibsen til Berlingske.

Tilbage i 2003 droppede LO partistøtten til Socialdemokraterne, men var så sent som ved det seneste valg i 2011 med til at lancere valgoplægget Fair Løsning sammen med det nuværende regeringsparti.

LO og FTF repræsenterer sammenlagt 1,5 millioner medlemmer og dermed også vælgere.

I den kommende fælles kampagne, der koster otte millioner kroner, fokuserer de to fagforbund blandt andet på jobskabelse, uddannelse, social dumping og arbejdsmiljø.

Emneord: LO, Socialdemokratiet, FV2015
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 25.02.20 Infrastruktur
  Regeringen: Danmark skal klimasikres bedre

  Danmark er alt for sårbar overfor massivt regnfald. Der skal gang i klimatilpasningen rundt om i landet. Derfor foreslår regeringen en gennemgribende ændring af reglerne, der skal gøre det lettere og billigere at lave tiltag, der kan håndtere de stigende vandmængder og beskytte danskerne mod oversvømmelser ved massiv regn.

 • 20.02.20 Velfærd
  Regeringen har lavet en Robin Hood-model med bind for øjnene

  Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost er stærkt forundret over, at den i forvejen økonomisk pressede kommune skal punge ud med yderligere 16 millioner kroner ifølge oplægget til den nye udligningsreform. Derfor har han nu kontaktet statsministeren og indenrigsministeren.

 • 23.08.18 Politik
  LO: Godt at A-kasserne nu får mere ansvar

  - Ros til partierne for, at de nu omsider viser a-kasserne den tillid, de fortjener. Jeg havde dog hellere set, at a-kasserne havde fået opgaven som en fast ordning i stedet for et forsøg, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.