LO: Jobcentre svigter de udsatte

Der er snildt plads til flere udsatte på arbejdsmarkedet, viser ny rapport fra SFI – Det Nationale Center for Velfærd.

Hver fjerde danske virksomhed har ansatte i støttet beskæftigelse som for eksempel fleksjob eller løntilskud. Men derudover siger hver femte af de øvrige virksomheder, at de også har både rammer og økonomi til at tage imod medarbejdere med nedsat arbejdsevne.


Problemet er imidlertid, at næsten halvdelen af disse virksomheder aldrig er blevet kontaktet og spurgt, at de vil beskæftige personer, som opfylder kriterierne for at få et støttet job, det skriver Avisen.dk.

LO-næstformand Ejner K. Holst finder det paradoksalt, at der er virksomheder, som gerne vil medvirke til at løfte en samfundsopgave, men ikke bliver præsenteret for muligheden.

»Det er jobcentrene, som svigter deres opgave,« siger han til Avisen.dk.

Den kritik finder Helle Linnet, socialdirektør i Vordingborg og formand for Foreningen for Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedschefer, ikke helt rimelig.

- Vi forsøger at komme ud til rigtig mange virksomheder blandt andet for at gøre opmærksom på mulighederne for støttet beskæftigelse. Men det er ikke alle, vi når, og det er heller ikke alle virksomheder, det passer, at vi kommer, siger hun til AVisen.dk.

Der ligger yderligere en udfordring i, at virksomhederne – selvom der er tale om støttet beskæftigelse – efterspørger arbejdskraft med særlige kvalifikationer.

Det accepterer Ejner K. Holst imidlertid ikke som en undskyldning.

- Det er jobcentrets opgave at give de udsatte de rigtige kvalifikationer eller finde arbejdspladser, der matcher deres kvalifikationer. Så her er der plads til forbedring. Men det forudsætter naturligvis, at jobcentrene har de fornødne ressourcer, siger han til AVisen.dk.

Emneord: Jobcenter, LO, Udsatte borgere, Beskæftigelsessystemet, Helle Linnet, Ejner K. Holst, Socialkrise, Socialkrisen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også