Løkke afviser flere stramninger: To ting er i fokus nu

- Vi er simpelthen nødt til at gøre de her mennesker selvforsørgende, siger Lars Løkke Rasmussen. Flygtninge skal arbejde og så skal EU beskytte de ydre grænser.

Tirsdag ventes et flertal i Folketinget at vedtage de meget omtalte stramninger af asyl- og udlændingepolitikken, som blandt andet betyder, at nogle flygtninge fremover skal vente tre år på familiesammenføring.

Dermed har Danmark strammet så meget op, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke umiddelbart ser grund til at gennemføre nye stramninger:

Flygtninge - migranter - folkevandring

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.
 
 

- Er der rum for at stramme mere? Det ser jeg ikke lige umiddelbart foran mig. Nu skal vi vedtage de her regler, som har til sigte at sørge for, at Danmark ikke fremstår unødigt attraktivt, siger Lars Løkke Rasmussen:

- Det er helt oplagt, at situationen i Europa påvirker Danmark, men der findes ikke den stramning, som bare kan få det her til at gå væk, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren afviser dermed indirekte Dansk Folkepartis ønske om at gå videre med nye stramninger. Senest har Kristian Thulesen Dahl foreslået, at den midlertidige grænsekontrol suppleres med hastebehandling af asylansøgers sager på stedet.

Derefter vil de fleste asylansøgere kunne returneres til Tyskland igen, forventer Kristian Thulesen Dahl.

Løkkes dagsorden ser dog noget anderledes ud. Ifølge statsministeren er der nu to ting, som regeringen vil koncentrere sig om for at sikre, at Danmark kan håndtere tilstrømningen.

For det første skal flygtningene hurtigt i arbejde, når de er kommet til Danmark:

- Det er derfor, at regeringen om kort tid indleder forhandlinger med kommunerne og arbejdsmarkedets parter. Vi er simpelthen nødt til at gøre de her mennesker selvforsørgende, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

- Hvis det i fremtiden også er sådan, at kun én ud af 10 er i arbejde efter et år, så bliver det en meget stor økonomisk og menneskelig omkostning for vores samfund. 

For det andet vil regeringen arbejde for en EU-løsning:

- Vi skal kaste os ind i de europæiske drøftelser. For i sidste ende er der brug for at Europa samlet finder nogle svar, siger Løkke og tilføjer:

- Der passes ikke godt nok på Europas ydre grænser. Specielt er der et problem i Grækenland. Hvis grækerne ikke får styr på deres ydre grænser, så truer det hele det europæiske projekt, som har skabt velstand i Danmark og resten af Europa. 

/ritzau/

Emneord: Statsminister, Flygtninge, Lars Løkke Rasmussen, Integration, Asylansøgere, Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti, Asylpolitik, Asylstramninger, Grænsekontrol, Europæisk samarbejde
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også