Løkke blander sig i intern V-strid i Fredericia

Venstres formand opfordrer til, at partikollegerne i Fredericia begraver stridsøksen efter interne uenigheder.

Det er uklogt, at Venstre-kandidater i Fredericia strides internt frem mod kommunalvalget 19. november.

Det siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, der torsdag var på besøg på EUC Lillebælt for at bakke den nuværende borgmesters, Kenny Bruun Olsens (V), kampagne op.

- Det gælder om at bruge kræfterne rigtigt. Det er ikke klogt at bruge kræfterne på at strides internt. Vi er alle sammen venstrefolk, og vi skal slås for vores fælles sag, siger Lars Løkke Rasmussen til Fredericia Dagblad.

Kenny Bruun Olsen er spidskandidat i Fredericia. Han meldte onsdag officielt ud, at han så Venstres 14 kandidater delt i to grupperinger. Samtidig sagde borgmesteren, at han gennem flere sager er blevet undsagt af medlemmer internt i byrådsgruppen. 

Men den går ikke, mener Lars Løkke Rasmussen.

- Det er medlemmerne, der har valgt partiets spidskandidat, og så bakker man op. Den respekt skal man udvise. Længere er den ikke, siger han til Fredericia Dagblad.

Kenny Bruun Olsen blev i januar valgt til borgmester efter en tid med voldsom intern ballade i Venstres lokale afdeling i Fredericia.

Olsen overtog borgmesterposten efter Thomas Banke, som erkendte et misbrug af smertestillende medicin og havde rod i regnskaberne, hvilket endte med, at Banke trak sig fra borgmesterposten og byrådet.

Uenigheden i den lokale partiforening om linjen over for Thomas Banke betød, at Kenny Bruun Olsen blev ekskluderet fra den lokale partiforening sammen med tre andre byrådsmedlemmer. 

Han genindtrådte dog i byrådet og fik efterfølgende borgmesterposten.

/ritzau/

Emneord: Lars Løkke Rasmussen, Fredericia Kommune, Venstre, Kenny Bruun Olsen, Intern kamp, Kommunalvalg, KV13, KV13 - Brev fra mor
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også