Løkke: Der er for meget topstyring

Der er for meget topstyring i det offentlige, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde.

Færre regler og mindre bureaukrati skal sætte borgerne i centrum, så der igen er tid til menneskelighed.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde. 

Kort forinden har statsministeren sammen med innovationsminister Sophie Løhde (V) præsenteret en afbureaukratiseringsreform på et regeringsseminar i Nibe ved Aalborg.

- Der er for meget topstyring, og for lidt tid til nærhed, siger han. 


- Der er for mange patienter, der mangler sammenhæng i deres behandling. Det gælder især ældre mennesker og dem med kroniske sygdomme, siger Lars Løkke Rasmussen.

Også Sophie Løhde peger på, at det oftest er dem, der har det sværest, som bliver mødt af "den største jungle af regler og krav". 

Det vil regeringen nu gøre om på med en række initiativer. 

- Regeringen kommer med 130 konkrete forslag til mindre bøvl og bureaukrati. De er blevet til igennem den dialog, som regeringen har haft med borgere, medarbejdere og faglige organisationer igennem et år, siger hun.

Initiativerne vil blive rullet ud i løbet af de kommende dage. Et tæt samarbejde med regionerne skal sikre, at initiativerne formår at gøre dagligdagen nemmere for medarbejdere i det offentlige.

- Regeringen ønsker at indgå aftaler med regionerne om at nå målsætningerne.

- Vi kan se, at rigtig mange af de regler og registreringskrav ikke er udsprunget fra centralt hold, men fra regionerne, siger hun.

Afbureaukratiseringsreformen har til formål at luge ud i overflødige regler og registreringskrav. Det er første del af den sekstrinsraket, som bliver kaldt sammenhængsreformen.

Regeringen forventer at kunne frigøre mellem 1700 og 2650 årsværk, der skal give medarbejdere mere tid til at løse deres kerneopgaver.

Der er tale om at fjerne administrative regler for i alt fire milliarder kroner fra 2019-2022.

 

FAKTA: De seks reformspor i Sammenhængsreformen har fokus på:
1. Færre regler og mindre bureaukrati i den offentlige sektor
2. Digital service i verdensklasse
3. Bedre hjælp til borgere og familier med komplekse problemer
4. Bedre ledelse og rette kompetencer
5. Et mere sammenhængende sundhedsvæsen
6. Bedre sammenhæng i vejen til uddannelse og job
Emneord: Sammenhængsreform, Lars Løkke Rasmussen, Afbureaukratisering, Ledelse og styring, Ledelsesavisen, Offentlig styring, NPM, New Public Management, Resultatbaseret styring, 050918
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 05.09.18 Eugen Pedersen
    Gavebod

    Så ruller den borgerlige regering igen-igen ud med deres løgne, de prøver at bilde vælgerne ind at der nu er styr på det vi andre kalder "spildtid" men samtidig mene at de nu kan sende 2000 flere ud som de "varme hænder" er et blålys, der bliver ikke ansat flere til almindelig løn, nej de skal betales af dem der allerede er ansat. Regeringen lyver for vælgerne, de tør ikke fortælle os sandheden

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også