- Kristian og jeg og med os, tror jeg, resten af Venstre, har lukket den der bog. Alt det der historiske er noget, som jeg og Venstre har lagt bag os. Jeg forstår godt, at nogle andre vil prøve at holde det kørende, men vi har lukket en bog, og vi er videre, siger Lars Løkke Rasmussen om ny bog.

Løkke: Formandsopgøret er en lukket bog

Forårets stormløb mod formandsposten er et lukket kapitel i Venstre, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Vi er kommet videre.

Sådan lyder det fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, på baggrund af den ventede - eller frygtede, alt efter temperament - bog "LLR", der blandt andet opruller det interne stormløb mod Løkkes formandsstol i det sene forår.

Ifølge bogen var Venstres næstformand, Kristian Jensen, inde over nogle stærkt kritiske citater om Løkke fra partiets EU-parlamentariker Jens Rohde, ligesom han efter mange år på sidelinjen i partiet tog mere aktiv del i oprøret, end det hidtil har været fremme.

Men alt det er fortid nu, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Kristian og jeg og med os, tror jeg, resten af Venstre, har lukket den der bog. Alt det der historiske er noget, som jeg og Venstre har lagt bag os. Jeg forstår godt, at nogle andre vil prøve at holde det kørende, men vi har lukket en bog, og vi er videre, siger han.

Angrebet på Løkke kom fra en betragtelig del af baglandet, der krævede Løkkes afgang efter sagen om indkøb af dyrt tøj for godt 150.000 kroner fra partikassen, der skulle få formanden til at tage sig bedre ud i offentligheden.

Alt dette behandles i "LLR", dog uden at der kommer væsentligt nyt frem i den sag.

Til gengæld skriver bogens forfattere - to journalister fra dagbladet BT - om den chauffør, som fragtede Løkke rundt i landet i hans første tid som menigt medlem af Folketinget efter de mange år på bagsædet af en ministerbil.

Chaufføren fik ifølge bogen "lov" til at blive beskattet af den bil, som han kørte Løkke rundt i. Igen ifølge bogen var arbejdsmængden som chauffør skiftende og omfattende, og efter omkring et halvt års ansættelse blev chaufføren indlagt med et sammenbrud.

Men Ifølge Lars Løkke Rasmussen selv er han ikke en mand, der slider på folk omkring ham.

- Det er mit indtryk, at vi behandler folk ordentligt i Venstre. Jeg tror ikke, at der står et generelt billede tilbage af mig af, at jeg sådan går og slider folk ned. 

- Og når nære medarbejdere bliver syge, så synes jeg, det er ulykkeligt, og det går mig på, og det smerter mig - også i den konkrete situation i forhold til denne her person, som jeg kun kender som dedikeret og tjenstvillig, siger han.

/ritzau/

Emneord: LLR, Bøger, Lars Løkke Rasmussen, Venstre, Andreas Karker
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 20.09.18 Velfærd
  Velfærd i udvikling med mere OPS

  Folkemødet er en arena med sin egen komplekse økologi og navigationsvilkår. Det er derfor tid til, at du allerede nu planlægger næste år, hvis du vil have succes, siger projektleder på OPS-Scenen Steen Houmark. Den 24/9 udgiver han bogen ”Velfærd i udvikling” – Et folkemødeprojekt.

 • 28.11.17 Politik
  Fængselsbetjente: Godt vi undgik besparelser

  Fængselsforbundet er tilfredse med den politiske aftale om kriminalforsorgen for de kommende år.

 • 28.11.17
  Politisk aftale om kriminalforsorgen indtil 2021

  Ny aftale har fokus en stærkere indsats mod banderne, en målretning af ressourcerne til de indsatte som kan og vil et liv uden kriminalitet samt opførelsen af et nyt stort og moderne arresthus i nærheden af København. Hent aftalen her.