Birthe Rønn Hornbech oplyser i en mail, at hun tager "hovedbestyrelsens beslutning til efterretning og vil benytte sommeren til at overveje sin egen situation".

Løkkes kritikere på Christiansborg dropper oprør

Flere medlemmer af Venstres folketingsgruppe trak støtten til Løkke, men bakker nu op om Venstres formand.

Det gavner sjældent ens karrieremuligheder, hvis man erklærer mistillid til chefen.

Det er den situation, flere medlemmer af Venstres gruppe er i, efter at de mandag og tirsdag meldte ud, at de ikke længere har tillid til Lars Løkke Rasmussen som formand.

Udmeldingerne faldt på et tidspunkt, hvor det fortsat var et åbent spørgsmål, om Lars Løkke Rasmussen ville være formand efter et hovedbestyrelsesmøde i Venstre tirsdag. 

Lars Løkke Rasmussen fik som bekendt opbakning fra hovedbestyrelsen, og onsdag er flere medlemmer af Venstres folketingsgruppe pludselig vendt rundt på en tallerken og støtter nu fuldt op omkring Lars Løkke Rasmussen.


Blandt dem er erhvervsskatteordfører Mads Rørvig, kulturordfører Michael Aastrup Jensen og Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen. 

- Jeg er rigtig positiv over, at alle nu siger, at vi står sammen i Venstre. Det er et kæmpe arbejde, som ikke er overstået endnu. Men gør vi det, så skal vi nok vinde næste valg, siger Mads Rørvig.

Læs også: Seks sager der viser en dyb politisk krise

Kristian Pihl Lorentzen forventer ikke, at det får nogen konsekvenser, at han undsagde Lars Løkke Rasmussen på et kritisk tidspunkt:

- Jeg har været åben og ærlig, og jeg har gjort det i fuld samklang med mit bagland og efter proceduren. Nu er der truffet en beslutning i hovedbestyrelsen, og den bakker jeg 100 procent op om, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Også kulturordfører Michael Aastrup Jensen, der også er medlem af hovedbestyrelsen, siger, han vil kæmpe for Venstre under Lars Løkke:

- Jeg siger ikke, at det her bliver nemt. Det bliver en hård opgave, for vi har et ekstremt kritisk bagland. Men jeg tror også bare, at vi må forklare dem, at vi har fået nogle garantier for, at problemerne forhåbentlig aldrig kan opstå igen, siger Michael Aastrup.

Læs også: Oplys om bilag og danskerne taler bilag

Venstres erhvervsordfører, Kim Andersen, pegede på næstformand Kristian Jensen som den bedste til at tage over efter Løkke. Han er dog tilfreds med resultatet af hovedbestyrelsesmødet:

- Lars Løkke har givet en grundig redegørelse, og der er givet nogle garantier. Det er jeg fuldt ud tilfreds med, og der er truffet en beslutning i hovedbestyrelsen, som jeg bakker op.

Tilbage står de to første medlemmer af Venstres gruppe, som trak støtten til Løkke. Birthe Rønn Hornbech oplyser i en mail, at hun tager "hovedbestyrelsens beslutning til efterretning og vil benytte sommeren til at overveje sin egen situation".

Indfødsretsordfører Preben Bang Henriksen fastslår over for Ritzau, at han forlader Venstre, hvis Løkke ikke fremlægger beviser for, at han har betalt, hvad han skulle.

Lars Løkke: Vi skal i arbejdstøjet og genvinde tilliden

Hvis Venstre skal tilbage og kandidere til at genvinde regeringsmagten, så skal der igen trækkes i arbejdstøjet, lyder det fra partiformand Lars Løkke Rasmussen efter onsdagens gruppemøde. 

- Der ligger et stort stykke arbejde foran mig og Venstre for at opbygge bred tillid, siger formanden.

- Det starter jo i egen række, og i Venstre har vi det heldigvis sådan, at vi har højt til loftet og langt til døren, fortsætter han.

Tirsdag aften skulle Lars Løkke Rasmussen stå skoleret over for Venstres hovedbestyrelse, hvor hans fremtid som partiformand blev diskuteret. 

Formanden er af sit eget bagland blevet kritiseret for ikke at have fremlagt dokumentation for, at han har betalt korrekt skat af de jakkesæt og den ferierejse, som partiet har betalt for Løkke og hans familie.

- I går fik vi talt ud med hinanden, og det vil være første afsæt til at komme videre, række hånden ud til danskerne og fortælle dem, hvad det handler om - nemlig politik, siger Lars Løkke Rasmussen.

I forhold til de medlemmer af partiet, som har udtrykt utilfredshed med partiformanden, nedtoner Lars Løkke Rasmussen den interne splittelse. 

- Vi har ingen politiske konflikter i Venstre. Vi har et helt klart sigte. Alt, hvad folk har sagt og gjort, har de gjort i kærlighed til Venstre, som Kristian (Jensen, red.) har sagt, siger Lars Løkke Rasmussen og henviser til partiets næstformand. 

Og næstformanden, der onsdag har stået side om side med sin partiformand efter gruppemødet, er enig i, at der skal arbejdes hårdt fra alle sider i partiet. 

- Vi tror, at vi kan bringe dette parti tilbage, så vi kan stå i spidsen for Danmark, siger Kristian Jensen. 

Hvad der kommer til at ske med de partifæller, der åbent har udtrykt mistillid til Lars Løkke Rasmussen, står en anelse uklart efter gruppemødet. 

- Jeg kan huske alt, hvad der er sagt, men ikke, hvem der har sagt det, fastslår Lars Løkke Rasmussen om at frede kritikerne i Venstre.

Spørgsmål: Gælder det også for dem, der bliver ved med at kritisere dig? 

- Kritik, der er båret af kærlighed til Venstre, er sådan set velkommen. Med det sagt så skal vi nu - undskyld udtrykket - tilbage i arbejdstøjet, siger Lars Løkke Rasmussen. 

/ritzau/

Emneord: Lars Løkke Rasmussen, Venstre, Kristian Pihl Lorentzen, Kim Andersen, Birthe Rønn Hornbech, Michael Aastrup
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også