Lolland
-
Sådan er det gået Lollændere født i 1990: Folkevandring til arbejde og indvandring til ledighed
Fra 1990 til 2013 har Lolland Kommune byttet 3614 personer i arbejde til 1600 uden beskæftigelse. I samme tidsrum har kommunen fået 2200 uden anden uddannelse end folkeskolen og sagt farvel til mere end 3000 med videregående uddannelse. Det viser en undersøgelse, som AE-rådet har lavet for Lolland Kommune.
-
På røven i Nakskov: Urbaniseringen kan knække Danmark i to
"Samlet bliver landområderne i dag affolket og beboersammensætningen ændres i så højt et tempo, at Danmark er ved at knække over i på den ene side de store byer og på den anden side en stor del af provinsen," skriver borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen. I sit indlæg efterlyser borgmesteren en nuanceret debat om yderområder i Danmark, hvilket Lolland-Falster Lovestorm- bevægelsen har bidraget til.
-
Den store hemmelighed om det gode liv på landet
Dem der flytter på landet eller altid har boet her, har en anden livsstil. De taler typisk ikke så højt i medierne – joh, måske lige på de sociale medier som nu i #lollandfalsterlovestorm. Men i de store medier galper de ikke så højt op om, hvor fantastisk deres landsdel er – og hvor dejligt de synes, de har det.
-
Danmark er for lille til udkantsområder
Hele Danmark står midt i en omstilling, hvor vi skal gentænke hvad vi lever af, og hvordan vores samfund skal være opbygget. Byerne er succesfuldt og gennem store statslige investeringer blevet hjulpet gennem denne nødvendige omstilling. Her argumenterer borgmestrene fra Thisted, Bornholm og Lolland for, at vi nu må fokusere på omstillingen af Danmarks yderområder, hvis vi ønsker at udvikle et bæredygtigt Danmark.