Lolland Kommune

Lolland Kommune

Jernbanegade 7, 4930 Maribo

Telefon: 5467 6767 Website: www.lolland.dk E-mail:

Lolland Kommune

Blogs

 • På røven i Nakskov: Urbaniseringen kan knække Danmark i to
  18.05.15 Politik

  "Samlet bliver landområderne i dag affolket og beboersammensætningen ændres i så højt et tempo, at Danmark er ved at knække over i på den ene side de store byer og på den anden side en stor del af provinsen," skriver borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen. I sit indlæg efterlyser borgmesteren en nuanceret debat om yderområder i Danmark, hvilket Lolland-Falster Lovestorm- bevægelsen har bidraget til.

Artikler

 • Lollands vigtigste turistområde bliver skønnere
  18.09.12

  Onsdag den 19. september går byggeriet af projektet ’Porten til Lolland’ i landsbyerne Hunseby-Maglemer og Bandholm i gang. En sikker cykelvej, en havnepromenade og nye mødesteder skal fremhæve kvaliteterne omkring Lollands vigtigste turistattraktion, Knuthenborg Safaripark, til glæde for både beboere og de mange besøgende i safariparken. ’Porten til Lolland’ er del af partnerskabsprojektet Mulighedernes Land mellem Lolland Kommune og Realdania.

Navne

Cases

 • Kommunal troubadour underholder børn og ældre
  28.08.13 Velfærd

  Peter Aaen tager dagligt sin guitar, mikrofon og højtaler under armen og drager ud for at synge på institutioner i Lolland Kommune. Med gamle danske sange på repertoiret, og med sit talent for at få publikum med, skaber han glæde hos både børn og ældre. Det har han gjort, siden han for et halvt år siden blev ansat i et tværsektorielt seniorjob som musikpædagogisk konsulent.

 • Lærerstuderende lærer af Lolland
  18.04.13 Ledelse

  På Toftegård Skole på Lolland har man de sidste år arbejdet med, hvordan IT og undervisning kan supplere hinanden. Nu skal de ud og vise de lærerstuderende, hvordan man gør.

 • Befolkningen i Nakskov kommer mere ud i Naturen!
  19.02.13

  Det viser rapporten ”Kortlægning af borgernes brug af bynær natur i Nakskov,” som Niras udarbejdede 2011-12 for Lolland Kommune og Naturstyrelsen.

Pressemeddelelser

 • Lolland Kommune får over 6 mio. kr. til at styrke folkeskoleelevers læse- og skrivefærdigheder
  10.08.20 Kommunalt

  Folkeskolerne i Lolland Kommune fik i juli tilsagn fra A.P. Møller Fondens folkeskoledonation om 6.308.000 kr. i støtte til projektet ’Lolland skriver’. Projektet, der løber fra august 2021 til juli 2025, skal styrke de ældste folkeskoleelevers læse- og skrivefærdigheder.

 • Besøgsrestriktioner på plejecentre fortsætter
  15.06.20

  Styrelsen for Patientsikkerhed har givet alle danske kommuner et påbud om at udstede midlertidige restriktioner for besøgendes adgang til plejecentre. Det sker for at forebygge og inddæmme udbredelsen af COVID-19. Påbuddet betyder, at der fortsat vil være begrænset adgang for besøgende på Lolland Kommunes plejecentre frem til 1. september 2020.

 • Byudvikling i Nakskov skal inspirere hele landet
  02.04.20 Kommunalt

  Hvordan skal fremtidens købstad se ud? Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden har til sammen afsat 150 millioner kroner til initiativet Nakskov 2030. Et ambitiøst udviklingsprojekt der vil sende den gamle købstad og levende industriby godt ind i fremtiden.

 • Lolland Kommune afprøver læringsrobotter
  13.04.15 Politik

  Som en af de første kommuner skal Lolland Kommune nu afprøve, hvordan læringsrobotter kan understøtte læring og sociale færdigheder i dagtilbud og på skoleområdet. På torsdag den 16. april bliver personale fra Dagtilbud, Skoler og Børn og Unge introduceret for syv læringsrobotter, som de skal arbejde med de næste 16 uger.

 • Stort fald i unge på offentlig forsørgelse
  16.01.15 Velfærd

  Udviklingen i antallet af unge i Lolland Kommune på offentlig forsørgelse har vist det femte største fald blandt samtlige 44 kommuner i Østdanmark.

 • Samarbejde med OK-fonden skal undersøges
  10.12.14 Velfærd

  Ældre- og Sundhedsudvalget har bedt om et konkret samarbejdsoplæg fra OK-fonden om Margrethecentret i Maribo.

 • Hvordan vil du inddrages?
  21.05.14 Politik

  Nogenlunde sådan lyder spørgsmålet, når byrådet tirsdag d. 3. juni inviterer alle borgere i Lolland Kommune til åbent borgerseminar om borgerinddragelse i Højrebyhallen.

 • Familier skal mødes med en samlet indsats
  20.03.14 Velfærd

  Lolland Kommune vil i løbet af de næste to år arbejde intensivt med at udvikle en sagsbehandlingsmetode, der går på tværs af sektorer, og som tager udgangspunkt i den enkelte borgers eller families samlede situation. Formålet er at flere børn og voksne fra udsatte familier kommer ind i et positivt livsforløb.

 • Nu går Lolland Kommune på Facebook
  06.01.14 Infrastruktur

  Fra 6. januar får Lollands borgere en ny mulighed for at følge med i kommunens arbejde. Den dag lancerer kommunen nemlig sin egen facebookside.

 • Fælleselevråd skudt i gang med livlig debat
  06.11.13 Velfærd

  Der var ikke stille i mange sekunder ad gangen på det første møde i Fælleselevrådet for folkeskolerne i Lolland Kommune. Kommunen har ikke tidligere haft et fælleselevråd på tværs af skolerne, og elevrådsrepræsentanterne glæder sig derfor til at starte det op og til arbejdet med at sikre gode vilkår for alle elever.

 • Ny struktur i dagtilbud – nye muligheder for forældreindflydelse
  25.09.13 Velfærd

  Forældre til børn i Lolland Kommunes dagpleje, vuggestuer og børnehaver får 1. januar 2014 helt nye muligheder for indflydelse, for den netop vedtagne dagtilbudsstruktur har en langt tættere forbindelse til det politiske niveau.

 • Digital Post på vej til alle virksomheder og foreninger
  19.08.13 Infrastruktur

  Det skal være billigere, lettere og hurtigere for virksomheder og foreninger at kommunikere med det offentlige. Derfor bliver det fra 1. november 2013 lovpligtigt for alle med et CVR-nummer at have en postkasse til digital post fra det offentlige. Den digitale postkasse er gratis, og den kan oprettes allerede nu på Virk.dk/postkasse.

 • SFO'er samarbejder med foreningslivet
  01.07.13 Velfærd

  I den nye folkeskolereform lægges der op til et meget tættere samarbejde mellem skole, SFO og lokalsamfundet. For Lollands SFO’er er der ikke noget nyt i den udvikling – her er der allerede et tæt samarbejde til glæde for alle parter.

 • Energiforbruget i kommunens bygninger rasler ned
  30.05.13 Bæredygtighed

  Lolland Kommune har forpligtet sig til at reducere sin CO2-udledning med 3 % om året frem til 2025. Arbejdet går over al forventning, og det er ikke bare godt for miljøet: Det er også godt for kommunekassen. Indtil videre er der opnået årlige driftsbesparelser på 4,6 mio. kr.

 • Ny start for turistbureauer
  27.12.12

  Når turistbureauerne i Nakskov og Maribo slår dørene op efter nytår, er det samtidig starten på en ny epoke for den lokale turistservice. Fra 1. januar er det Lolland Turistråd, der har ansvaret for driften, mens kommunen får en mere tilbagetrukket rolle.

 • Ny start for turistbureauer
  27.12.12

  Når turistbureauerne i Nakskov og Maribo slår dørene op efter nytår, er det samtidig starten på en ny epoke for den lokale turistservice. Fra 1. januar er det Lolland Turistråd, der har ansvaret for driften, mens kommunen får en mere tilbagetrukket rolle.

 • Førstehjælp på skoleskemaet på Lolland
  13.11.12

  I sidste uge var medierne fulde af historier om folkeskoler, der ikke tilbød førstehjælpsundervisning, selvom det har været et lovkrav siden 2005. Det gælder bare ikke på Lolland, hvor undervisningstilbuddet er sat i system.

 • Funktionskontrakt sikrer vedligeholdelse af de vigtigste veje
  15.10.12

  I 2010 indgik Lolland Kommune en såkaldt funktionskontrakt med NCC Roads A/S om vedligeholdelse af kommunens vigtigste veje. Nu kan alle tage resultaterne i øjesyn, for hen over sommeren er en række vejstrækninger rundt om i kommunen blevet renoveret.

 • Rosende ord til Lollands herregårdsprojekt
  22.06.12

  Kulturminister Uffe Elbæk var begejstret over drivkraften og udviklingen på Lolland, da han i torsdags kunne indvie Realdania og Lolland Kommunes samarbejdsprojekt Herregårdslandet Lolland – et projekt, hvor i alt fem herregårde er gået sammen om at skabe en række oplevelsestilbud, der binder fortid og nutid sammen.

 • Socialpsykiatri Lolland er STADIG en af Europas bedste arbejdspladser
  20.06.12

  Socialpsykiatrien i Lolland Kommune er flere gange blevet hædret som en fremragende arbejdsplads. Et sted med trivsel og arbejdsmiljø helt i top. Sådan er det heldigvis stadig, og det synlige bevis kom i går, hvor Socialpsykiatrien med en placering som nummer 9 blev hædret som en af Europas bedste mellemstore arbejdspladser.

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner