Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4 ting, der kan blive en dyr oplevelse for cyklister - giver 1000 kroner i bøde

Lovgivning

16/03/2024 10:04

J. Bøgen

Det er imidlertid overtrædelser, man ser stort set hver dag i trafikken.

Cyklen er en fantastisk opfindelse. Du kommer hurtigt og nemt omkring, og du får oven i købet noget af den sunde motion, som vi hele tiden bliver opfordret til at få mere af.

Men sådan nogle cykler kan altså også hurtigt blive til dødsmaskiner. En ting er, at cyklisten selv kan komme til skade, hvis vedkommende kolliderer med noget i høj fart, men det kan i høj grad også gå ud over for eksempel fodgængere, hvis cyklister ikke har styr på køretøjet.

Derfor giver det fint mening, at der er lavet en række love og regler, som cyklister skal overholde, når de bevæger sig ud i trafikken blandt alle de andre borgere - og det kan blive en dyr oplevelse at bryde reglerne.

Bliver brudt dagligt

Der er selvfølgelig forskellige grader af lovovertrædelser, men selv når vi starter på det laveste niveau, bliver det en økonomisk mavepuster til mange, hvis man forbryder sig mod færdselsloven.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik starter man nemlig fra et bødeniveau på 700 kroner, og når du kigger rundt i det danske trafiklandskab, spotter du hurtigt, at mange af reglerne ikke bliver overholdt.

I denne artikel tager vi i stedet et kig på de forseelser, der er tanden værre. De giver nemlig 1000 kroner i bøde, altså ikke 700 kroner.

Der er uden tvivl nogle af dem, du selv har oplevet, når du har været ude i trafikken - hvor ofte ser man for eksempel ikke, at cyklister lige tager et højresving, selvom der egentlig er enten rødt lys eller ubetinget vigepligt?

4 ting kan udløse bøden

Du får en bøde på 1000 kroner hvis du kører på cykel og:

  • kører over for rødt

  • kører mod færdselsretningen

  • overtræder ubetinget vigepligt

  • bruger håndholdt mobil

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

Mest Læste

Annonce