Nye problemer: Forkerte beløb kan blive udbetalt

Lovgivning

13/8/20 6:18

De indefrosne feriepenge har været til meget debat i disse coronatider. Topskat eller ej? Fem uger eller tre uger? Automatisk udbetaling eller ej? Og skulle de overhovedet udbetales. Nu viser det sig, at der er endnu et problem.

Aftalen er på plads, der kan udbetales tre uger til almindelig indkomstbeskatning. Borgerne skal selv lave en forespørgsel for at få pengene ud, og så burde den sag være lukket, men der er opstået et lille problem.

Selvom flere hundredetusindvis af danskere nu ser frem til et ekstra skilling til efterårsferien, så kan danskerne altså ikke regne med, at det beløb, de får udbetalt rent faktisk også er det korrekte beløb.

Beskæftigelsesministeriet fortæller til Jyllands Posten, at nogle danskere vil opleve at få for meget udbetalt, mens andre vil få for lidt.   “Der forventes at blive udbetalt for meget i nogle situationer og for lidt i andre situationer,” lyder det fra beskæftigelsesministeriet.   Årsagen til problemet er, at arbejdsgiverne endnu ikke har indberettet det fulde beløb, som danskerne har optjent i feriepenge. Derfor vil det udbetalte beløb blive et skøn, hvorfor beløbet selvfølgelig skal efterreguleres.   Sådan vil pengene blive udbetalt   Når vi rammer oktober, vil det være muligt at gå ind på borger.dk og foretage en udbetaling af sine indefrosne feriepenge.   Derefter vil der gå et par dage, og så modtager man et brev med den præcise udbetaling.   Herefter vil der gå et par uger, før pengene vil stå til rådighed på nemkontoen.    Hvis man ikke ønsker at få udbetalt feriepenge, skal man ikke gøre noget.