Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

7 fejl, du skal undgå, når du bruger din airfryer

Mad og drikke

18/01/2024 05:47

J. Bøgen

Det kan både ødelægge maden og sætte huset i brand!

De bedste airfryere kan hæve dine madlavningsevner så du kan lave sprød, sund mad på rekordtid.

Uanset om det er en genopvarmet kyllingenugget eller en gourmetkikært, tilbyder en airfryer en hel verden af ​​madlavningsmuligheder.

Mens madlavning i en ovn eller på et komfur kan tage timevis af hårdt arbejde, giver det geniale design af en airfryer dig mulighed for at få alt gjort på rekordtid.

Ved at bruge blæsere til at cirkulere varmen rundt i det indvendige område, tilbereder en airfryer mad hurtigt, mens den holder den sprød og varm. Der er flere typer af airfryere, men de går for det meste ned til at have en kurv eller svingdøre foran.

De er et af de nemmeste madlavningsapparater at forstå og samle op, men der er stadig en del farer, når du arbejder med dem. Fra smeltet plastik til potentielle husbrande, her er syv farlige vaner, du skal undgå, når du bruger en airfryer.

Brændende mad

Når du bruger en airfryer, skal du vide, hvor lang tid det vil tage for din mad at tilberede. Hvis du lader det ligge lidt for længe, ​​kan du få det til at blive lidt for sprødt eller endda brænde.

Når din mad brænder på, kan den brænde, især hvis du bruger et stykke bagepapir under. Det kyllingelår, du efterlod i 15 minutter ekstra, kan meget hurtigt blive til en kæmpe flamme, så det er vigtigt at holde øje med, hvor længe du har ladet din mad stå i airfryeren.

Alle fødevarer er forskellige, og du bør afprøve forskellige opskrifter for at finde det perfekte tidspunkt for din specifikke model.

Plastikken bliver lov at sidde

Airfryers er perfekte til at genopvarme et frossent måltid, du har købt i det lokale supermarked. Men i en fart kan du ende med at efterlade den i plastikbeholderen eller med emballagen stadig på.

I modsætning til mikrobølgeovn eller ovnmad er dette et absolut nej-nej og bør aldrig gøres i en airfryer.

For det første kan plastik sive ind i din mad og føre til sundhedsproblemer hen ad vejen. Men et mere umiddelbar problem er, at plastik nemt kan ødelægge dit måltid eller brænde dit hjem ned.

Overfyldning af kurven

Når du laver mad i en airfryer, vil du gerne sikre dig, at varmen, der roterer indeni, kan berøre alle områder af din mad. Det er derfor, du gerne vil rotere dit måltid en gang i mellem, mens du er i airfryeren.

Men du bør også sørge for, at du ikke overfylder gryden, da det vil forhindre, at alt, hvad du laver, bliver sprødt.

Hver airfryer er forskellig, men en god tommelfingerregel er at sikre, at dine stykker ikke er stablet oven på hinanden eller klumpet sammen.

Rengøring af kurven

Når du bruger en gryde eller pande, er det almindelig praksis at vaske den efter hver brug for at få alt snavs og bakterier væk.

En airfryer bør også rengøres efter hver brug, selvom du ikke synes, det er nødvendigt. Små krummer kan brænde, blive bagt på din mad eller brænde.

Så når du laver mad med din airfryer, skal du vænne dig til at rengøre den, uanset hvad du laver mad.

Du glemmer at forvarme

En airfryer er måske et moderne teknologisk vidunder, men den har stadig mange af de samme forhindringer, som en traditionel ovn har.

Uanset hvor fancy eller dyr den er, har din airfryer stadig brug for tid til at varme op, før du kan lægge maden i kurven. Mange modeller kommer med temperaturmålere eller skærme, så du ved, hvornår det er varmt nok til at sætte mad i.

Hvis du ikke venter på, at enheden varmes op, før du putter din mad i, er du i stor risiko for at ødelægge både den og dig selv. Mad, der placeres i airfryeren, mens den varmes op, tilberedes ikke ordentligt, hvilket efterlader den kold, ujævn eller simpelthen groft. Der kan endda være nogle potentielle sundhedsrisici, hvis mad som kylling eller bøf ikke er tilberedt, kan du blive meget syg.

Du giver ikke plads til udluftning

De fleste airfryere bruger blæsere til at sprede varmen rundt i et begrænset kogerum. Men når først den varme har gjort sit arbejde, skal den et sted hen, hvorfor de fleste modeller har ventilationsåbninger.

De kan være placeret på siden, bagsiden eller endda toppen og bør aldrig lukkes helt af.

For at forhindre, at din airfryer overophedes, skal du give din airfryer lidt plads væk fra en væg eller andre apparater. Hvis du ikke gør det, kan din airfryer blive overophedet og enten holde op med at virke eller i ekstrem grad gå i brand.

Du efterlader din airfryer uden opsyn

Ligesom de fleste køkkenmaskiner, bør en airfryer ikke efterlades uden opsyn, mens den er tændt.

Selvom det kan virke nemt at gå ind i et andet rum eller se noget fjernsyn, mens din airfryer laver mad, kan din maskine potentielt gå i stykker eller gå i stykker, hvilket i bedste fald kan føre til brændt mad eller i værste fald et nedbrændt hjem.

Med børn eller kæledyr omkring, vokser denne fare enormt, da de ved et uheld kan smide din airfryer på jorden eller knække den.

Kilde: Tom's Guide

Mest Læste

Annonce