Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Airfryeren redder dagen: Sådan genopvarmer du pommes frites, så de bliver gyldne og sprøde igen

Mad og drikke

10/02/2024 06:58

J. Bøgen

Pommes frites er bedst, når de er gyldne og sprøde med en luftig kerne, men teksturen kan virke næsten umulig at bevare, når det kommer til at genopvarme dem.

Næsten alle tilberedte pommes frites er friturestegte på restauranter og fastfood-steder, men når det kommer til at genopvarme dem i dit køkken, er det bedst at droppe mikrobølgeovnen.

Heldigvis for dem med en airfryer er perfekt gyldne, sprøde pommes frites mindre end fem minutter væk – uden brug af olie.

Den jævne cirkulation af luft er nøglen til at undgå slatne pletter på pommes frites ifølge Purewow-teamet.

Sådan gør du

For at se det selv, så forvarm luftfrituregryden til 190 grader i fem minutter, inden du tilbereder dem, og arranger derefter fritterne i et jævnt lag i kurven eller bakken. Derefter skal du tilberede fritterne, indtil de er varmet igennem og sprøde, hvilket kun bør tage fire minutter.

Dem uden en airfryer har stadig muligheder i form af en ovn eller komfur.

Mens ovnen måske ikke er den hurtigste metode til at genopvarme mad, er den meget effektiv til store mængder på én gang. Start altid med en forvarmet ovn indstillet til 220 grader, og læg derefter en stor bageplade med et stykke bagepapir eller folie.

Arranger derefter pommes frites i ét jævnt lag på brættet og bag dem, indtil de er varmet igennem og sprøde, hvilket tager kun fem til 10 minutter.

Den sidste mulighed

Den sidste mulighed er at bruge en pande over medium varme på komfuret, selvom det kræver en ekstra skvæt madolie ifølge eksperterne fra Purewow.

Forvarm et par spiseskefulde neutral olie, indtil den er "skinnende", tilsæt derefter pommes frites til panden og tilbered, ryst panden ofte.

Fortsæt med at stege dem, indtil hver pommes frites er sprød på ydersiden og varmet igennem. Dette bør tage cirka fem minutter.

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce