Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Derfor bør du måske ikke putte æg i køleskabet ifølge kendiskok

Mad og drikke

27/09/2024 15:40

J. Bøgen

Hvordan plejer du at opbevare dine æg?

Der er modstridende råd om, hvor æg skal opbevares. Nogle argumenterer for, at de hører hjemme i køleskabet, og andre ved stuetemperatur.

Mens begge metoder har deres fordele, har den britiske kok James Martin afsløret præcis hvorfor han aldrig opbevarer æg nedkølet.

Ved tidligere lejlighed på ITV's 'This Morning' opfordrede han briterne til at følge hans råd om opbevaring ved stuetemperatur.

Ifølge James er det den porøse tekstur af æggeskallerne, der er årsagen til, at "du aldrig opbevarer æg i køleskabet." Dette er noget mange mennesker måske ikke er klar over.

Forskel på kager

Han demonstrerede nøjagtigt, hvorfor hans madopbevarings-hack er værd at følge ved at bage to Victoria Sponge kager med forskellige typer æg.

Kokken påpegede, at der var en tydelig forskel mellem kagen, der brugte hønseæg og den med andeprodukt, men det var ikke det eneste.

Han fortsatte med at forklare, at "æggenes kvalitet er afgørende" for en god bagning, og det kommer i høj grad an på, hvordan de opbevares før brug.

James hævdede, at når æg opbevares i køleskabet, betyder skallens tekstur, at "de absorberer alle smagene fra køleskabet" og kan ende med at smage mere som andre ingredienser - især når de opbevares løst i den dedikerede æggestativ.

Selvfølgelig er det umuligt at bemærke dette, før man spiser æggene, hvilket kan være en ubehagelig oplevelse.

Krydrede smage som hvidløg, chili, løg eller opbevaret kød vil sandsynligvis have en indvirkning, men det er ikke kun deres lugt eller smag, der kan trænge ind i æggene.

Ifølge British Lion Eggs kan bakterier også trænge gennem de små porer. For at mindske risikoen for, at dette sker, når æg opbevares i køleskabet, hævdede de, at "intet kan slå den originale karton".

Kan også bruges til din fordel

Når det så er sagt, kan det bruges til din fordel ved bevidst at smage æggene med ønskelige ingredienser, fx trøffel.

James foreslog: "Hvis du har trøffel for eksempel. På restauranten lægger vi det i en skål med ris og lægger æggene øverst og dækker det med plastfilm og lader det stå natten over."

"Når du om morgenen knækker æggene til morgenmad til gæsterne, får du trøffelrøræg, men der er ingen trøffel i det. Trøffelsmagen er gået gennem ægget og ind i ægget selv."

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce