Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gør ris spiseklar igen: Genialt metode til genopvarmning tager internettet med storm

Mad og drikke

03/12/2023 06:29

J. Bøgen

Tricket transformerer kold og klumpet ris på få minutter, hvilket gør den varm og klar til at spise igen.

Tricket blev delt på TikTok af Patti Page White, der har sværget til det i over 50 år, lige siden hun lærte det som barn af en Cajun-kok i Louisiana, USA.

Hun sagde: "Har du nogensinde fået et tip, da du var yngre, som var så godt, at du bare har brugt det i årevis? Her er mit trick til at genopvarme ris, som jeg lærte for over 50 år siden."

Videoen har tiltrukket over 1,1 millioner visninger indtil nu, og mange mennesker lovpriser det som et "fantastisk tip".

I klippet fortæller Patti, at hun kogte "alt for meget ris" dagen før og gerne ville varme den op igen. Med en grydefuld af kold ris forklarede hun, at alt, hvad man behøver for at genopvarme det, er lidt kogende vand fra kedlen.

Sådan gør du

Hun lagde risene i en si ovenpå en tom skål og hældte det varme vand over, samtidig med hun sørgede for at fange det i skålen nedenunder:

"Jeg vil hælder det varme vand over den kolde, klumpede ris i denne si. Og hvis du bemærker det, fanger jeg det i en skål nedenunder, fordi jeg også vil hælde det tilbage over den bare for at sikre, at det bliver dobbelt så godt og varmt."

Med risene stadig i sien rørte hun rundt med en ske, hvorefter risene blev mere og mere luftige, som om de lige var blevet kogt.

Patti hældte derefter det resterende vand over risene og tilføjede: "Du behøver ikke at gøre dette trin, jeg gør det bare nogle gange. Der går lidt tid, inden vi skal spise, så jeg ville have, at det var virkelig godt og varmt.

"Og se så. Som om det lige er blevet kogt," sagde hun, mens hun luftede de varme ris med en ske og hældte dem i en skål – klar til servering.

Kilde: DailyRecord

Mest Læste

Annonce