Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Morgensmoothie med kaffe: En lækker kombination af sundhedsfordele

Mad og drikke

07/12/2023 15:37

J. Bøgen

Perfekt til at have med på farten!

Efterhånden som morgenerne bliver mørkere og koldere, kan det være endnu sværere end normalt at komme ud af sengen.

Og på tidspunkter som disse er vores morgenmadsvalg afgørende. Det hjælper ikke kun med at kickstarte vores dag, men holder os ved at holde os spændt indtil frokosttid.

Mange mennesker vil vælge bare at række ud efter en kop kaffe om morgenen som en måde at få energiniveauet op på.

Men det er faktisk muligt at kombinere denne koffeinholdige drik med andre ingredienser for at lave den ultimative morgendrink.

Restauratør og kok, John Quilter, delte sin opskrift på en "modig og smuk" kaffesmoothie via Jamie Olivers hjemmeside.

Derfor er den så god

Han forklarede nogle af fordelene ved den kaffebaserede blanding.

"Hele året rundt vil denne sunde glæde genoprette din konstitution, genoplive dit temperament og give dig energien til at påtage dig næsten hvad som helst," sagde han.

“Den smager fantastisk, og er perfekt som en hurtig morgenshake. Tag din blender ud fra bagsiden af ​​skabet og kom godt i gang med at blende."

Bananen skal frysees

Ingredienslisten for denne drik er relativt lille og inkluderer en banan, chiafrø, kokosvand, malede mandler og et skud kaffe.

Et vigtigt skridt i at lave drikken er dog at fryse bananen på forhånd.

John sagde: "Den eneste mentale anstrengelse, du skal lide, er at huske at lægge dine bananer i fryseren aftenen før - det gør en kæmpe forskel for slutproduktet og er værd at gøre.

"Jeg plejer at putte bananer, der er sorte og overmodne, direkte i fryseren til netop denne slags ting - bare sørg for at tage dem ud af deres skind og pakke dem individuelt ind i husholdningsfilm, før de fryses."

Det skal du bruge

  • Én frossen banan

  • Otte gram chiafrø

  • 125ml kokosvand

  • En teskefuld malede mandler

  • Et skud espresso

For at lave drikken skal du bare putte hele baduljen i en blender og sætte den i gang. Konsistensen kan du tilpasse alt efter, hvad du foretrækker.

En lang række fordele

Bananen vil ikke kun tilføje tekstur og smag, men også en "skive-load" af kalium til smoothien.

Tilsætning af kokosvand vil sikre, at du forbliver hydreret hele morgenen.

John fortsatte: “Kaffen har også i høj grad sin plads, den bringer krop, dybde og al slags godhed til bordet.

“Koffeinen gør sine åbenlyse vidundere på de søvnige og har også vist sig at have gavnlige effekter på den fysiske præstation. Kaffe er tilfældigvis også en af ​​de største kilder til antioxidanter i den vestlige kost."

“Mens disse tre ingredienser udgør smoothiens krop, tilføjer chiafrøene (selv om de er ret delikate i smagen) en hel overflod af meget videnskabeligt klingende næringsstoffer til blandingen, ligesom de har et højt indhold af fibre, omega 3-fedtsyrer og protein."

“Bind disse sammen med mandlerne – som tilføjer den afsluttende smag og giver smoothien en sød, nøddeagtig finish, samtidig med at dit nervesystem, tænder og knogler forbliver stærke og sunde – og du har en helvedes tilføjelse til din morgen rutine."

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce