Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

"Nej, det er ikke nødvendigvis bedre!": Vinekspert jorder 3 vinmyter

Mad og drikke

15/06/2024 11:40

J. Bøgen

Der er flere at myterne, jeg i hvert fald har troet på ...

For mange mennesker er starten på en god weekend et lækkert glas vin. Men der er mange myter om det i omløb. Derfor vil en ekspert nu en gang for alle jorde de største vinmyter.

Tom Bell, vinekspert og grundlægger af DrinkWell, deler sin myteviden her.

For ham er den største forkerte antagelse, at vin med lavt sukkerindhold aldrig smager godt.

Han siger: "Vi har hørt denne et par gange før, og vi er glade for at kunne forsikre alle, der leder efter en sundere drikkevare, at en vin med lavere sukkerindhold ikke behøver påvirke smagen," og tilføjer:

"Der er en række måder at reducere mængden af ​​sukker i vinen på. To almindelige måder at gøre dette på er gennem gæringsprocessen og brugen af ​​tidligt høstede druer. I begge tilfælde er der mindre restsukker tilbage i det endelige produkt, hvilket kan ændre smagen en smule - men ikke altid til det værre."

Vin kan godt køles i køleskabet

En anden myte, han maner til jorden, er, at vin godt kan køles i køleskabet:

"Det er sådan, at visse røde - såsom Merlot - smager bedre serveret ved stuetemperatur, men der er mange undtagelser fra denne regel, og en let afkølet rød kan være den perfekte drik til sommeraftener."

Han tilføjer: "Vælg lysere røde med frugtagtige noter, og køl af i 60 minutter i køleskabet før servering. Virkelig lækkert i varmt vejr!"

Skruelåg kan være godt

En tredje misforståelse er, at vin med skruelåg er dårligt. Faktisk kan det være godt.

Det vil være en fejl at give afkald på en vin, bare fordi den har skruelåg:

"Tidligere blev vine med skruetåg set som ringere end vin forseglet med kork, men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Skruetoppe er lige så effektive som propper til at forhindre oxidation i flasken, og absolut ikke en indikator for vinkvalitet."

Mest Læste

Annonce