Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Smid ikke æggebakken ud: Du kan forvandle den til din nye yndlingsdessert

Mad og drikke

06/05/2025 19:21

Lukas Andreas

Desserten, der starter i en æggebakke, er allerede en favorit for mange.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Du har helt sikkert overvejet, om der ikke var noget, æggebakken kunne bruges til, i stedet for bare at smide den i skraldespanden.

Svaret til det er ja, for æggebakken kan bruges til en velsmagende dessert, du med garanti ikke kun vil lave én gang.

Det skriver Leckerschmecker, der har bragt opskriften.

Æggebakken kan nemlig laves til en velsmagende butterdejskage med jordbær og chokolade.

Dette skal du bruge:

  • 1 rulle butterdej

  • 10 store jordbær

  • 1 bar mælkechokolade

  • 1 vasket æggeskal

  • 120 g flødeost

  • 1 vaniljestang skrabet

  • 1 spsk honning

  • 1 sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du

Konceptet er genialt i sin enkelhed: Du lægger butterdejen hen over en ren, tom æggekarton og trykker den ned i fordybningerne – gerne med et rent æg til at presse det ud.

Heri fylder du bunden med en blanding af 120 gram flødeost rørt med vanilje og honning, hvorpå du lægger et jordbær.

I toppen af æggebakken lægger du en plade mælkechokolade.

Så lukker du æggebakken, og dermed også butterdejen, til, pensler med æg og lader den køle i køleren i 30 minutter.

Når den har kølet, vender du den ud på et stykke bagepapir, tager æggebakken af og smider hele herligheden i ovnen. Resultatet? Små kuppelformede dessertlommer, sprøde udenpå, cremede og frugtige indeni.

Du kan servere dem varme – hvor chokoladen sniger sig ud i slowmotion – eller køle dem ned og skære dem i bidder til picnic, kaffevisitter eller bare tirsdage, der har brug for lidt ekstra kærlighed. Og det bedste af det hele? Du behøver hverken springform eller fancy grej. Bare lidt fantasi og en æggebakke fra skuffen.

Det er hurtigt, billigt og nærmest umuligt at mislykkes. Og som en ekstra bonus dufter hele køkkenet af smør, vanilje og bagt lykke.

Så næste gang du står med en rulle butterdej og tænker “Hvad nu?”, så kig mod æggebakken. Den kan mere, end du tror. Bare husk – brug en ren karton. Vi bager kage, ikke salmonella. Bon appétit!

Mest Læste

Annonce

Ads by MGDK