Foto: Youtube
Foto: Youtube

TV-kok tilføjer altid denne ingrediens til hendes asparges: Bare vent, til du smager dem

Mad og drikke

17/05/2025 06:52

Lukas Andreas

Der advares samtidig om en stor tilberedelsesfejl, mange laver.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Der er noget næsten højtideligt over det: Aspargessæsonen er landet i Danmark.

Mens supermarkederne bugner af importvarer, er det danske asparges, der løber med smagsprisen. De har været elsket siden 1600-tallet, og det forstår man godt.

Men det kræver, at man behandler dem ordentligt i køkkenet – og her er én ting, du skal stoppe med øjeblikkeligt: at koge dem.

Det skriver Express.

Kog ikke din asparges i stykker

Den klassiske gryde-metode gør ofte mere skade end gavn. Aspargesene bliver bløde, blege og mister deres sprøde charme. I stedet bør de have en tur i ovnen, hvor de kan få lidt farve og beholde den lette bid, som gør dem til forårets favorit.

Sådan gør du

Den amerikanske TV-personlighed Martha Stewart giver på sin hjemmeside sit bedste trick til at tilberedde asparges, og hun tilføjer en helt anden ingrediens: Parmesan.

Start med at knække de seje ender af to bundter friske asparges. Fordel dem på en stor bageplade og dryp en skefuld olivenolie over. Vend dem godt rundt, så de er dækket, og drys med groft salt, friskkværnet peber og en kvart kop revet parmesan.

Bag det hele i ovnen ved 230 grader (eller 210 grader varmluft) i cirka 15 minutter. Osten smelter og bliver gylden, mens stænglerne får præcis den sprødhed, der gør, at man spiser dem som snacks direkte fra fadet.

Mest Læste

Annonce

Ads by MGDK