Magasinet Offentlig Ledelse

Magasinet Offentlig Ledelse

c/o HK Kommunal, Weidekampsgade 8 , 2300 København S

Telefon: 28765654

Offentlig Ledelse er fagbladet for velfærdsledere i kommuner, regioner og stat. Bladet udkommer fire gange om året og sendes til 5.500 modtagere, som alle er leder- eller chefmedlemmer i enten Dansk Socialrådgiverforening, Socialpædagogisk Landsforbund eller HK Kommunal.
 
Derudover sendes bladet til forskere på landets højere uddannelsesinstitutioner, bogforlag, kommunaldirektører, journalister på alle landsdækkende nyhedsmedier, HK Kommunals afdelinger i hele landet og samarbejdspartnere på den offentlige front: KL, LO, FTF, en lang række fagforbund, som organiserer offentligt ansatte, OAO, KTO, Danske Regioner m.fl.
 
Bladet følger den offentlige ledelsesdagsorden tæt og bringer en blanding af journalistiske og ekspertskrevne artikler om nye strømninger, forskning, projekter, litteratur osv. Temaer som Tillidsreformen, ledelse af fagprofessionelle, robusthed som leder, effektive ledelsesgrupper, ledelseskæder, der knækker og Leadership Pipeline er blandt de emner, Offentlig Ledelse har behandlet.  
 
Offentlig Ledelse udsender også et månedligt nyhedsbrev. 
 

Blogs

Artikler

 • Ny bog med 10 bud om god faglig ledelse
  01.10.16 Ledelse

  Ny bog sætter fokus på ledelse af pædagoger, lærere, sosu'er og andre fagprofessionelle. Her er ti bud og elleve anbefalinger fra lektor og forfatter Søren Voxtved. 

 • Din stress som leder påvirker organisationen
  28.09.16 Ledelse

  Nogle ledere udvikler en tolerance over for egne stress-symptomer, fordi det kan virke uoverskueligt at tage dem alvorligt. Men evnen til at lede påvirkes af stress, og det kan have konsekvenser for organisationen.

 • Leder, tag din stress alvorligt
  28.09.16 Ledelse

  Ledelsesopgavens på én gang grænseløse, komplekse, berusende og inspirerende karakter kan give dig stress. Fire enkle leveregler kan hjælpe dig med at undgå at blive overvældet af lederjobbet.

 • Hvad mener vi egentlig, når vi taler om tillid?
  26.09.16 Ledelse

  Tillid skaber værdi og er derfor et vigtigt punkt på dagsordenen i mange offentlige organisationer. Men da tillid kan have flere betydninger, kan fem ’tillidsspor’ gøre det lettere at tale om og arbejde med som begreb.

 • Forskeren i kontrol og tillid: Vinduet står på klem
  23.09.16 Ledelse

  Tina Øllgaard Bentzen fra RUC, forsker bag Danmarks første ph.d. i tillidsbaseret ledelse, oplever en frisk tillidsbrise blæse igen over det offentlige landskab.

 • Om offentlige ledere og mod
  23.09.16 Ledelse

  Mod i ledelse er en efterspurgt vare i offentligt regi som modsvar på stigende kompleksitet og pres. Men hvad er ’mod i ledelse’ – og er du selv en modig leder?

 • Ja, jeg er en modig leder
  23.09.16 Ledelse

  ... det meste af tiden. Og nogle gange er jeg ikke. Sådan lyder den korte version fra tre offentlige ledere på spørgsmålet om, hvorvidt de føler sig modige i deres daglige ledergerning. Deres mod udfordres af svære dilemmaer og næres af dialog.

 • Tør du at lede opad?
  22.09.16 Ledelse

  Det kræver mod at lede opad. Det kan skabe modstand, mistillid og afvisninger hos lederkolleger og chefer, men ser du ledelse som muligheden for at udøve indflydelse og påvirke beslutninger til gavn for hele organisationen, er der ingen vej udenom.

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner