Mandag før jul slog dankortene for alvor gnister

Et par dage før jul satte danskerne rekord i at bruge dankortet. Her blev brugt for 1,75 milliarder kroner.

Forbruget på danskernes foretrukne betalingskort - dankortet - landede i december 2014 på knap 34 milliarder kroner.

Det er en stigning på 6,6 procent i forhold til december 2013, viser nye tal fra Nets. 

Og mandag før jul slog danskerne den hidtidige rekord i deres forbrug på dankort, da de handlede for 1,75 milliarder kroner fordelt på knap 4,9 millioner betalinger.

Det var således den største handelsdag med dankort til dato, oplyser Nets, der står bag dankortet.


Der blev i gennemsnit brugt 320 kroner, hver gang dankortet blev taget i anvendelse, hvilket er syv kroner lavere end i samme periode sidste år.

- Kigger man på hele fjerde kvartal 2014, er der tale om en samlet fremgang på 2,3 procent sammenlignet med tredje kvartal 2014.

- Det er den højeste kvartalsfremgang, der er set siden 2010, siger Frederik I. Pedersen, chefanalytiker hos Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Chefanalytikeren peger på, at onsdagens tal samlet således er positiv læsning, der lover godt for det private forbrug i fjerde kvartal 2014.

- Lad os håbe, det nye tal er et udtryk for, at der underliggende er ved at være en mere stabil positiv udvikling i det private forbrug, siger han i en kommentar til tallene.

Emneord: Dankort, Forbrug, Jul, Forbrugere, Betalingsservice, Dansk vækst
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.05.15 Politik
  Masser af eksportmuligheder i Sverige

  Holstebro Kommunes vækstinitiativ ”Holstebro Goes Global” og den danske ambassade i Sverige inviterer til temamøde om eksport til Sverige, den 4. juni 2015 i Nupark, for at sætte fokus på nabolandets marked og forretningskultur.

 • 03.02.15 Velfærd
  Cand. jur. Christina Toftegaard Nielsen bliver ny forbrugerombudsmand

  Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen har udpeget ny forbrugerombudsmand. Christina Toftegaard Nielsen har flere års ledererfaring fra Justitsministeriet og har tidligere arbejdet som advokat. Hun tiltræder stillingen den 1. marts 2015.

 • 19.12.14 Politik
  Nej til øget landsudligning

  Det er ikke rigtigt, at den nuværende udligningsordning betyder, at hovedstadskommunerne kan opretholde et betydeligt højere serviceniveau end resten af landet. Påstanden om, at udligningen favoriserer hovedstadsområdet, kommer fra otte jyske kommuner, der har sat gang i en kampagne for at øge landsudligningen. Økonomi- og Indenrigsministeriets egne nøgletal for serviceniveau viser derimod, at kommunerne i hovedstadsområdet stort set har samme serviceniveau, som resten af landets kommuner.

 • 16.12.14 Velfærd
  Nye investeringer i vækst og arbejdspladser i hovedstaden

  Regeringen og Vækstforum Hovedstaden har indgået en partnerskabsaftale, der skal skabe vækst og nye arbejdspladser.

 • 09.12.14 Velfærd
  Nyt kemi-samarbejde skal bane vej for nye miljøvenlige løsninger i danske virksomheder

  Miljøminister Kirsten Brosbøl lancerer i dag et nyt partnerskab, hvor virksomheder, forskere og eksperter samarbejder om at udskifte problematiske stoffer i virksomhedernes produkter til gavn for vækst og beskæftigelse.