Manglende svar om Lotte udløser klage over Thyra Frank

SF klager over, at ældreministeren ikke besvarede spørgsmål om sit tidligere plejehjem på et samråd.

Ældreminister Thyra Frank (LA) var 19. januar kaldt i samråd.

Her ville SF have svar på, hvor mange midler plejehjemmet Lotte havde til rådighed, da Thyra Frank selv var forstander.

Men det fik SF ikke noget svar på, og det får nu partiet til at klage til Folketingets øverste ledelse, præsidiet. Det skriver Jyllands-Posten.

- Det er ikke i orden, at man ikke kan få et klart svar på et så enkelt spørgsmål, siger ældreordfører Kirsten Normann Andersen til avisen.

Pleje- og omsorg under forandring.

Læs historien om en ny ledelse, der på rekordtid slog Thyra Frank's Lottekultur ihjel. 
 
 

Under samrådet blev Thyra Frank flere gange spurgt, om Lotte ikke havde et væsentligt højere budget end andre plejehjem i Frederiksberg Kommune. Hver gang læste ministeren følgende svar op fra et medbragt papir:

- Jeg mener ikke, at det er min opgave i dag som ældreminister at vurdere, om plejehjemmet Lotte i et enkelt år eller i en årrække har brugt flere eller færre penge sammenlignet med andre plejehjem.

Tal fra Frederiksberg Kommune viser, at friplejehjemmet Lottes driftsbudget var 20 procent højere - og madbudgettet 50 procent højere - end standarden på kommunens andre plejehjem.

Flere oppositionspartier kredser om Lottes økonomi, fordi Thyra Frank tidligere har udtalt, at Lotte-modellen kunne overføres til andre plejehjem.

I den skriftlige klage til Folketingets ledelse påpeger Kirsten Normann Andersen ifølge Jyllands-Posten, at ældreministeren ikke overholder tidsfrister eller indgår i debatterne.

Også Socialdemokratiets ældreordfører, Astrid Krag, kritiserer ministerens ageren. Hun er omvendt selv blevet kritiseret for at drive hetz mod den nye ældreminister.

Folketingets Præsidium skal nu tage stilling til, om Thyra Frank skal have en form for kritik eller irettesættelse, eller om klagen skal afvises.

/ritzau/

 

 

Emneord: Astrid Krag, Thyra Frank, Ældreminister, Folketingets Samråd, Samråd, Lottehjemmet, Frederiksberg Kommune, 250117
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også