Massiv utilfredshed med chefen på jobbet

Ledelse

28/08/2017 13:18

Nick Allentoft

Ny undersøgelse viser, at fire ud af 10 danskere ikke ville ansætte deres chef, hvis de fik muligheden for det.

42 procent af danskere på arbejdsmarkedet er så utilfredse med chefen, at de ikke selv ville ansætte ham eller hende, hvis de selv kunne vælge.

Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for fagforbundet Krifa, skriver Avisen.dk

1600 danske lønmodtagere har deltaget i undersøgelsen.

Undersøgelsen viser også, at dem, der ikke vil ansætte deres chef, har mindre lyst til at gå på arbejde. Deltagerne i undersøgelsen er blevet bedt om at vurdere deres daglige lyst til at arbejde på en skala fra 0-100. Dem, der er trætte er chefen, giver deres arbejdslyst 65 point. Blandt dem, der gene ville ansætte deres chef, lander vurderingen 79 ud af 100.

Hos interesseorganisationen Lederne er teamchef og ledelsesrådgiver, Michael Uhrenholt, ikke overrasket over, at mange medarbejdere har et anstrengt forhold til deres chef.

Han fortæller, at mange ledere føler, at de er pressede på tiden, da de fra topledelsens side får kastet mange faglige opgaver i nakken. Noget, der går udover lederens tid til at have med medarbejderne at gøre.

Michael Uhrenholt peger på, at et af de vigtigste forhold på en arbejdsplads er, at der er gensidig respekt mellem lederen og medarbejderne.

- Jeg mener, at det er vigtigt, at man som leder eller chef besidder empati. Man skal kunne sætte sig ind i andres syn på udfordringer og arbejdsopgaver. Både leder og medarbejder skal også være bevidst om, at begge parter udfører et arbejde, og at gensidig respekt ikke er det samme som, at man skal være bedste venner, siger Michael Uhrenholt til Avisen.dk.

Ifølge erhvervspsykolog Mads Lindhom kan det være rigtig svært at have et anstrengt forhold til chefen, og det kan gå udover effektiviteten.

- På den ene side skaber et dårligt forhold til chefen nemt konflikter. Du giver mindre af dig selv, hvis du ikke bliver anerkendt. En anden ting er, at hvis en medarbejder føler, at arbejdet giver mening, bliver de mere effektive, siger Mads Lindholm til Avisen.dk.

Erhvervspsykolog og trivselskonsulent i Krifa, Rasmus Højbæk, mener, det er vigtigt, at chefen får medarbejdernes opbakning ved at gå forrest.

- En god leder lægger fundamentet for den arbejdskultur, han selv ønsker på arbejdspladsen. Hvordan håndterer vi konflikter? Hvilken kommunikation har vi? Hvordan agerer vi i pressede situationer? Lederen har et ansvar for at gå forrest med sin egen handlemåde, siger Rasmus Højbæk.

Mere hos Avisen.dk

Mest Læste

Annonce