Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Advarer mod trick fra "Den Store Bagedyst": Det er IKKE beregnet til madlavning!

Medier

17/11/2022 15:24

J. Bøgen

Det er alligevel imponerende, at et program om kager igen og igen kan skabe overskrifter.

Hvis du har set med undervejs i denne sæson af det populære DR-program, "Den Store Bagedyst", har du med stor sandsynlighed set det, denne artikel handler om.

I et af afsnittene valgte en af deltagerne nemlig at kombinere sine konditor-evner med, hvad der umiddelbart må være en undertrykt drøm om at være handyman.

Det hele handler om, at der i denne sæson af Bagedysten både har været brugt tagrender og kabelskinner til at forme for eksempel chokolade og kiks, inden de ingredienser skal føjes til den færdige kage.

Men det har fået Fødevarestyrelsen til at råbe vagt i gevær. Faktisk i en sådan grad, at de har lavet en ret underholdende grafik, som de har smidt på Twitter.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Budskabet i opslaget er sådan set alvorligt nok. Produkter, som normalt bruges i byggebranchen og ikke i køkkenet, er nemlig sjældent særligt velegnede til netop madlavning.

Årsagen er, at der er kemiske stoffer i mange af materialerne, som mildest talt ikke er lavet til, at mennesker skal indtage dem.

Anbefalingen lyder derfor, at man kun bruger egnede køkkenredskaber, kageforme og andet, der er lavet specifikt til madlavning.

Fødevarestyrelsen understreger dog, at man endelig skal slippe fantasien løs i køkkenet, og man fornemmer tydeligt, at de alt andet lige er imponerede over kreativitet fra deltagerne - men styrelsen beder dog kageglade danskere om at lade tagrender være tagrender.

Den Store Bagedyst er i gang med sin 11. sæson, og gennem årene har programmet med de kreative kagekreatører igen og igen kommet på befolkningens læber. Hvad end det skyldes en debat om en sexistisk "knalde-kage", folk der begynder at græde over, at deres kage mislykkes, eller da en deltager forvekslede sukker og salt i opskriften.

Mest Læste

Annonce