Mere kreativ grænsekontrol

Dansk flykontrol i Malpensa-lufthavnen i Milano stopper illegale passagerer til Danmark.

Vis pas eller glem alt om at flyve til København. Det ultimatum er en række illegale passagerer blevet mødt med i Malpensa-lufthavnen i Milano på det seneste.

Siden december har en udstationeret dansk kontrollør tjekket 24 flyafgange til Danmark, og adskillige rejsende havde tænkt sig at hoppe om bord med falske papirer, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

På blot to uger har Rigspolitiets dokumentekspert afvist 60 passagerer.

39 af dem blev tilbageholdt i Italien for dokumentfalsk, mens en enkelt nåede til Danmark for så at blive anholdt. Resultaterne af den særlige kontrol i Italien glæder justitsministeren.

- Det passer mig rigtig godt, at de aldrig når til Danmark, fordi vi har stoppet dem i et andet land, siger Karen Hækkerup (S) til avisen.

EU tillader dog ikke permanent grænsekontrol, og ordningen med flykontrolløren i Malpensa er derfor kun midlertidig. Ifølge Hækkerup er den til gengæld et eksempel på et nyt værn mod kriminelle.

Både Venstre og Dansk Folkeparti efterlyser en indsats for at gøre dokumentkontrol i Italien permanent.

/ritzau/

Emneord: Grænsekontrol, Rigspolitiet, Milano, Karen Hækkerup
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også