Messerschmidt: Danmark bliver i Europol uanset hvad

Europaparlamentarikeren insisterer på, at Danmark ikke ryger ud af Europol, selvom vi beholder retsforbeholdet

Stemmer Danmark nej ved folkeafstemningen om det danske retsforbehold, vil det med stor sikkerhed tage flere år, før en parallelaftale om Danmarks tilknytning til Europol kan være på plads. 

Det konkluderer flere jurister med indgående kendskab til Danmarks samarbejde med EU over for Politiken.

I mellemtiden kan Danmark risikere at ryge ud af Europol, og dermed blive stillet markant dårligere i kampen mod bekæmpelsen af kriminalitet på tværs af Europas grænser. 

Dermed modsiger juristerne Dansk Folkeparti, der konsekvent hævder, at man uden tvivl kan lave en aftale om, at Danmark er med i Europol, uden at vi fjerner retsforbeholdet.

Morten Messerschmidt, medlem af Europaparlamentet for Dansk Folkeparti, fastholder dog, at Danmark alligevel kan få en parallelaftale.

- Når tidligere parallelaftaler har taget tid at forhandle på plads, skyldes det, at man der er kommet fra ingenting og har ønsket optagelse i et direktiv, siger han i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Morten Messerschmidt fortsætter:

- I dette tilfælde er der tale om, at Danmark allerede er medlem af Europol og blot vil fastholde status quo. 

- Det tager derfor ikke lang tid at undersøge, hvordan dansk medlemskab af Europol vil fungere, eftersom det allerede er en realitet.

Messerschmidt mener derfor, at regeringen skal undersøge, hvordan en parallelaftale skal se ud allerede nu.

- Der er intet til hinder for, at den nuværende regering kan igangsætte forhandlinger, som altså ikke bør tage ret lang tid, eftersom man forhandler om at fastholde den nuværende situation – ikke at opnå noget nyt. 

- Det vil være min anbefaling. På den måde kan man være klar med en parallelaftale, allerede når de nye regler træder i kraft.

/ritzau/

Emneord: Europol, Folkeafstemning, Afstemning om retsforbehold, Retsforbehold, Morten Messerschmidt
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 30.03.16 Velfærd
  Sådan vil Struer videre efter nej til sammenlægning

  Siden borgerne gav klar besked om selvstændighed har Struer forberedt flere strategiske indsatser, som skal bidrage til at sikre og udvikle kommunen i samspillet mellem en stærk organisation, et visionært byråd og de engagerede borgere, virksomheder og institutioner, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

 • 08.12.15 Politik
  Fusion afvist af vælgerne i Struer Kommune

  Et flertal i Struer Kommune har sagt nej til en sammenlægning med Holstebro Kommune og dermed bliver det politiske forslag om kommunesammenlægning ikke til virkelighed.