Mette Frederiksen har lyttet til den sociale modstandsbevægelse

Mette F: Syge skal beskyttes

Sygdomsramte borgere skal ikke tvinges til behandlinger, siger beskæftigelsesministeren efter nødråb fra tusindvis af borgere.

Mandag var tre repræsentanter for den sociale modstandsbevægelse i Beskæftigelsesministeriet for at overrække 6.380 underskrifter til Mette Frederiksen. De tre sygdomsramte borgere afleverede udover underskrifterne en række “krav, ønsker og håb” om et bedre beskæftigelsessystem, som de i dag mener gør mange mennesker mere syge end raske. 

Nu kommer ministeren den sociale modstandsbevægelse i møde, og erkender, at historierne om borgere, der er tvunget til særlige behandlinger eller direkte truet af, at miste forsørgelse, skal have hjælp.

“Sygemeldte skal ikke ende uden forsørgelse, og vi skal ikke tvinge mennesker til bestemte behandlinger. Derfor forhandler regeringen i øjeblikket med forligspartierne om ændringer i sygedagpengeloven,” siger Mette Frederiksen efter mødet til DenOffentlige.dk.

Hul igennem

De tre borgere, der besøgte ministeren mandag, har i måneder kæmpet for at råbe landets magthavere op. De har arrangeret demonstrationer under kommunalvalget, organiseret aktions- og netværksgrupper på Facebook, og henvist borgere i tusindvis til støttegrupper for råd og vejledning.

De glæder sig over mødet med ministeren, og fik indtryk af, at Mette Frederiksen lyttede.

“Sydomsramte har mange udgifter, som arbejdsparate ledige ikke har. Medicin, behandlinger, hjælpemidler og kost er nogle eksempler. Derfor er det ulideligt at høre på, at vi ikke VIL arbejde og nasser. Der er ikke noget vi sygdomsramte hellere vil, end være raske mennesker, der går på arbejde,” siger Rikke Noack Skivild.

For nylig fik en læge i Nordjylland nok, og indledte en egenhændig protest mod den måde, som mange kommuner behandler sygdomsramte borgere på. Lægen, Heine Svarrer, gik på Facebook med et budskab.

“Jeg er overlæge på reumatologisk afd. Aalborg sygehus. Ankestyrelsen har taget en afgørelse sommeren 2013, som går ud på at kommunen kan presse patienter, som er sygemeldt pga diskusprolaps i lænden til at lade sig operere for denne prolaps. Hvis patienten siger nej tak til operation, så har kommunen ret til at stoppe sygedagpengene…..

Desuden mener jeg, at afgørelsen er udtryk for et kynisk menneskesyn og uetisk. Desuden er borgernes retssikkerhed ophævet. Desuden er det ulovligt at tvinge mennesker til at lade behandle, idet patienten ifølge Sundhedsloven, selv skal give tilladelse til behandling,” skrev Heine Svarrer, og satte dermed en landsdækkende debat igang om koblingen mellem tvang og offentlige ydelser.

Den debat blev også rejst på mødet mandag som en del af de utallige eksempler på kommuners kritiserede sagsbehandling og fremgangsmåde. Ifølge de tre borgere sagde de følgende til Mette Frederiksen.

 

Nej til behandlingstvang og varighedsbegrænsning

“Retssikkerhedslovens krav om offentliggørelse af sagsbehandlingstider er meget langt fra at blive overholdt. På personsagsplan er lovbruddene uhyggeligt mange. De spænder fra manglende sagsbehandling til at kendelser fra Ankestyrelsen og Ombudsmanden tilsidesættes. Og fra forsøg på at begrænse sygdomsramtes ytringsfrihed til sagsbehandlere, der påtager sig lægekompetence og kræver medicinering og operationer.”

Efter mødet har DenOffentlige.dk bedt beskæftigelsesministeren om en reaktion. Hun fortæller, at regeringen er opmærksom på problemerne, og forhandler med Folketingets partier om en løsning.

”Jeg var glad for besøget. Jeg er altid gerne høre om de konkrete problemer mennesker oplever. Vi talte blandt andet om behandlingstvang og varighedsbegrænsningen i den nuværende sygedagpengelov. Områder i loven som regeringen ønsker at ændre,” siger Mette Frederiksen.

Det vækker optimisme hos Rie, Rikke og Kira, men de undrer sig over, at sygdomsramte mennesker, skal behandles på samme måde som raske borgere, og forstår ikke, at det er beskæftigelsesministeriet, der laver love om behandlingen af syge borgere.

“Der skelnes ikke mellem sydomsramte og raske ledige, når alles sager bliver behandlet i Jobcentrene. Sagsbehandlerne er ikke nødvendigvis socialrådgivere, men omskolede fra en hvilken som helst tidligere beskæftigelse, så vi undrer os over, hvorfor det er beskæftigelsesministeren, og ikke socialministeren og sundhedsministeren, der har ansvaret for sygdomsramte. Det virker selvmodsigende, men forhåbentlig bliver de inddraget i de ændringer der forhåbentlig kommer,” siger Rie, Rikke og Kira efter mødet i Beskæftigelsesministeriet.

Borderline

Seks alarmerende tegn på du har borderline.

 
Emneord: Aktion syg i Danmark, Sygedagpenge, Kontanthjælp, Socialkrisen, Mette Frederiksen, Beskæftigelsesministeriet, Ankestyrelsen, Kontanthjælpsreform, Sygedagpengereform
DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 16.08.14 anne mette jørgensen
  jobcenter københavn/ptsd

  Uhyggelig læsning. læs på siden: En af os, om en mand, der også blev totalt svigtet af et mangelfuldt system i jobcenter København. Varm luft fra Mette Frederiksen, varm luft fra Mie allerslev, og en mere(glemt navnet.
  den eneste der svarede fornuftigt om forstående tilbage var Finn Sørensen. Jeg blev syg efter arbejdsskade i 2007. ASK anerkendte den,men jobcentret anerkendte ikke den lidelse. Det brokkede jeg mig over, og de endte da også med at anerkende det. 3 lange år med diverse sagsbehandlere, arbejdsprøvninger, virksomhedspraktik. Bad om et 2 dages kursus så jeg ville have større chancer for at få et arbejde. Dengang mente jeg jeg kunne bestride ca. 15 timer om ugen. Og hør nu her. Det kunne jeg da godt få, men når jeg rykkede for det var det jo igen en ny sagsbehandler, som sagde: du kan få kurset når du har arbejdet. De vil fodre hunden med deres egen hale, og fatter intet. Jeg får den laveste ledighedsydelse, som er på kr. og øre det samme som kontanthjælp. Mine udgifter er ca. 2000 mere pr md. end det beløb jeg få udbetalt. Jeg kan skære licens og tv væk. Tandlæge må fremover blive en by i Rusland. trods jeg bor i en lejelejlighed i gl. byggeri til 4.500 , ingen bil, ingen kolonihave eller sommerhus. Jeg overlever kun pga. af den erstatning jeg fik pga. arbejdsskaden.
  Der er få penge tilbage, og så aner jeg ikke mine levende råd. Jeg fatter ikke hvordan andre overlever?
  Sidste tiltag fra jobcentret er et jobsøgningskursus. Jeg skulle møde kl. 9 om morgenen, hvilket er ganske urealistisk. efter ca. en uge har de endelig accepteret en langtidssygemelding. Var så heldig efter alle de år at møde et menneske der forstod mig, og det er jeg hende taknemmelig for. Men stadig hedder det: ALLE HAR GODT AF AT STÅ NOGET at STÅ OP TIL.Arbejd macht frei I kommunerne er der ansat lægekonsulenter, hvis rolle i lovens bogstav er at "oversætte" til sagsbehandlere hvad læger indberetter. Jobkonsulenter tager sig den frihed og frækhed at vurdere ens helbred, trods de aldrig har talt, undersøgt eller set patienten. De koster kassen op til 10.000 for at skrive en lille side, og ofte sætter andres lægers vurdering og diagnose til side.Som en af dem sagde i en radio udsendelse: Ja, jeg ved godt det ikke er lovligt, men man bider da ikke den hånd der fordrer en. Husker pt. ikke hans navn. Jeg udeblev en gang fra et møde pga. forglemmelse. Havde haft en rædselsfuld weekend med stor privat sorg. Ringede samme dag, men blev oplyst om, at det var for sent - jobcentret havde givet ydelsesservice besked, og jeg ville blive fratrukket for dagen. Kunne anke over nettet. PÅ siden stod der, at siden ikke var krypteret. Det var i 2013. Jeg skrev som det var,men de skrev tilbage at de ikke kunne godtage årsagen til udeblivelsen. Sådan behandler man syge mennesker!
  Skrev til Mette Frederiksen, som gav mailen videre til Styrelsen for fastholdelse og arbejde som det hedder. Det var et link til lovteksten. Tak for den sure saft. Da jeg i sin tid var ansat i psykiatrien havde vi et fastholdelses cirkulære, som blev brugt, hvis personalet var nødt til at holde en borger fast for at undgå skade på vedkommende selv eller andre.
  Det med fastholdelse må jo betyde fastholdelse i cirkus jobcenter, for arbejde skaffer de da kun, så virksomhederne kan få lidt gratis arbejdskraft. Ny regering, det er ligegyldigt hvem der sidder på magten, for de er lige kolde allesammen. Personligt synes jeg Mette Frederiksen er den værste af alle. Pipfuglekurser eller popkurser, det er et fedt. Hvor er socialministeren henne i al det her? LA. ja, så kan det da være folk vågner op. En psykisk lidelse kan ikke ses, med mindre man går og råber på gaden o. lign. Det er ikke mit Danmark mere. Venstre vil opdele asylansøgerne, så de fra de fattigste lande skal tjene mest (400.000, og fra vestlige lande, ca. det halve. Jeg få det halve ca. 145.000 før skat. Gad vide hvor de så vil smide os hen. Det bliver vel det næste de finder på. Mit hjem ligner er kaos, beskidt og rodet. Hver morgen håber jeg på energi. Vil påstå at systemet har gjort mig mere syg end jeg var da jeg kom første gang.

 • 31.03.14 conny andersen
  syg datter

  Jeg er røstet over hvordan et lands regering kan behandle syge mennesker sådan, ud af systemet uden sygdagpenge, så behøver vi ikke bekymre os mere om dem, der bliver lavet ny reform, ja men det hjælper jo ikke dem som er røget ud, de er ude, hvad skal de gøre, hjælp dog dem.

 • 02.01.14 Linda
  Kontanthjælp og Gensidigforsørgelsespligt

  Jeg synes heller ikke at det er ok at sætte de syge på kontanthjælp,
  og de raske på kontanthjælp i samme bås.Jeg har også indenfor de
  sidste 4år været ude i seks forskellige arbejdsprøvninger pga en
  dårlig skulder,man får bare den ene nye sagsbehandler efter den
  anden,og de tager en overhovedet ikke alvorligt.Jeg vil gerne have et
  arbejde med de timer jeg formår,men synes ikke at det er rigtigt
  at man bliver straffet bare fordi man har været på arbejdsmarkedet
  i snart 30 år,er nemlig en arbejdskade jeg render rundt med,plus
  piskesmæld fra en bilulykke,så prøv lige og tænk lidt på de syge
  inden i tager vores indtægt fra os.

 • 19.12.13 Rebecca Andersen
  Syge mangler også beskyttelse mod meningsløse arbejdsprøvnings-forløb.

  Mette Frederiksen bør også beskytte syge mod at blive sendt i det ene meningsløse arbejdsprøvnings-forløb efter det andet. Magisterbladet kunne i 2012 fortælle, at ledige bliver sat til at lave collager hos den private jobaktør Hans Knudsen Instituttet, HKI. Syge kommer ikke videre i livet, fordi deres evner for collageproduktion afklares hos jobfirmaet HKI.
  http://issuu.com/magisterbladet/docs/magisterbladet112012/17

 • 18.12.13 Lotte Sass Hansen
  STILET TIL METTE FREDERIKSEN ( minister for beskæftigelse og elektrochok )

  obs. 2 link nede i tråden fra undertegnet stiles hermed også til ministeren.

  emnet er igen behandlingstiden. Underligt nok kan nogen sager behandles hurtigt, og andre tager tid. Et tiltag, hvor i har været utroligt hurtige i jeres behandlingstid er dette link http://www.youtube.com/watch?v=6iEd9aCQ3XQ&feature=share I har været så lynende hurtige til at behandle og indfører dette, og det fuldstændigt bag vores rygge. Trygfonden ( medicinal industrien ) indsamler oplysningerne fra skemaet. Det er noget forbandet svineri. Min trøst og mit håb er, at I fik ramt bredt denne gang ( djøfer`s børn, politiets børn, lærernes børn ), så modstanden vokser mod jeres horrible gøren og laden med folkets rettigheder og guld ( børnene ). Denne gang har i virkelig jokket i spinaten....................... Vil ministeren b.la forklare, hvad det egentlige formål er ved sådan skema, og reflekterer over de yderligere spørgsmål i mine links.

 • 18.12.13 Henrik Bentzen
  Et system der ikke varetager det de skal, men overlever pga en ikke politisk styring. Ordene og intentionerne er flotte og visionære Virkeligheden er kaos, forværring af tilstande, og direkte sorg, angst og apati hos de mennesker det skulle hjælpe.

  Efter 33 år i Folkeskolen, og div. institutioner fik i 2011 en blodprop i hjertet, sygemeldt i tre måneder, kom tilbage på halv tid, fik så en ny operation grundet hjertesvigt, sygemeldt igen, og fik så endnu en operation efter et år, vendte tilbage på fuld tid, men kunne ikke overkomme arbejdet på skolen. Blev sygemeldt af egen læge igen i minimum tre måneder, grundet efterveer af blodpropper og stress. En stress der blev kraftigt forstærket af, ikke at vide, hvordan min og familiens fremtid så ud.Søgte en førtidspensin, jeg er nu 58, og fik beskeden, "Det kigger vi på" det har man gjort længe nu, og har sidst fået at vide, "at jeg kan glemme det, da ingen får førtidspension længere" Skiftende ud meldninger har siden gjort at jeg ikke aner, hvad der skal ske, og mine nerver er tyndslidte, og mit helbred er ikke blevet bedre af al den usikkerhed, og når du samtidig møder mennesker i systemet, der skulle hjælpe dig, opfører sig arrogant, ubehagelige og direkte løgnagtige, så er det, at man tænker, hvor er ansvarligheden blevet af, hvor er anstændigheden blevet af, alt det jeg i 33 år sammen med mine kollegaer har undervist børnene i ?

 • 18.12.13 Lotte Sass Hansen
  Ang. folketingets behandlingstid

  Et eller andet sted tror jeg ikke, at du har forstået alvoren i dette. " Efter mødet har DenOffentlige.dk bedt beskæftigelsesministeren om en reaktion. Hun fortæller, at regeringen er opmærksom på problemerne, og forhandler med Folketingets partier om en løsning ". Der er IKKE tid til, at behandle og og forhandle. Vi, folket, kender alt for godt jeres behandlingstider. Nu skal Tinget jo have juleferie, og medens I sidder og mæsker jer i jeres små familier, mister mennesker deres liv, helbred og værdighed. Deres hjerner brander sammen i elektrochok og/eller et biokemisk miks, hvis formål er at fremme medicinalindustrien og div. læger, og passiviserer folket.
  Mennesker mister deres skriftsprog og ordforråd. Kroppens organer lider uoprettelig skade. Små børn får hårde narkotiske midler. Små børn begår selvmord, Mette. Måske mister mennesker deres liv, medens I behandler. I har kendt til samtlige bivirkninger ved medicinen, da I valgte ( åbenbart ) at vende det døve øre til folkets skrig. Og jeg ved, at netop du er informeret om, hvad der foregår i jobcentrene. Nogen kunne jo foranlediges til at tro, at det rent faktisk var/er en nøje planlagt, og ubegribelig kynisk udryddelse af et helt samfundslag. Hmm...minder mig om noget.

 • 18.12.13 Lene Bruun
  Parkeret på kontanthjælp

  Jeg har været parkeret på kontanthjælp, siden 2006, jeg har diagnosen borderline, personlighedsforstyrrelse og ,social angst, jeg har desværre været for dum og har afvist førtidspension 2 gange, da jeg dengang var under 30 år....... Men nu da jeg er under 40 år, og må acceptere at jeg ALDRIG kommer til at forsørge min familie og mig selv kan jeg ikke få en førtidspension og pga Den nye lov, blir jeg tvunget ud i praktik,selvom der i mine papire står sort på Hvidt at det forværre min situation.. Gang på gang får jeg ny sagsbehandler, og skal starte forfra hver 3 måned, det kan ikke være rigtigt, at de folk der burde hjælpe en, beholder en i systemet. Papire blir væk, og svar på sagerne er en by i Rusland , referat fra møder får man ikke, ting blir forældet og andre navne dukker op i de få papire der kommer, efter halve år...... Ville hellere en gerne ud og forsørge mig selv, men jeg KAN ikke, og kæmper dagligt en kamp for bare at acceptere det, jeg og mange flere er ikke i dette syge system med vilje, men vi er fanget i et edderkoppe spind, og dem der burde hjælpe er ens værste modstander... Hvorfor får vi skylden, når vi bare gerne vil ha en nogenlunde normal hverdag.....

 • 18.12.13 Britta
  sygedagpenge

  Jeg har stået uden indtægt siden juli 2013, efter en operation for disc i nakken, for 3 gang. En operation som kommunen sagde jeg nok var nød til at sige ja til, ellers lagde jeg jo hindring for min egen helbredelse, og ville miste mine sygedagpenge. Det gjorde jeg så alligevel, da operationen ikke lykkedes. Min mand tjener lige lidt for meget til at jeg kan få kontanthjælp, så han er nu forsørger. Jeg har min kamp med kommunen med at komme i systemet igen. Det sidste er at jeg skal i arbejdspraktik i 3 måneder, uden at jeg får en indtægt, derefter op til et år i arbejdsprøvning uden indtægt, før jeg kan komme i ressource forløb og blive afklaret om jeg skal i flex eller om det er revalidering. Kan godt forstå at der er nogen der går ned på den måde man bliver behandlet på i systemet. Det er ikke nemt og holde hovedet højt. Har bla. Måtte meddele dine børn og mine søstres børn, at jeg ikke kan give gaver i år. Det er der ikke penge til. Der bliver jo ikke kigget på de udgifter man har, når man søger kontanthjælp, der blev kigget på hvor meget min mand tjente.

 • 18.12.13 Walter L.
  Kontanthjælp og gensidigforsørgelsespligt

  Syge på kontanthjælp? OM'er , de skal da være i en ordning for sig, ubegrænset.
  Jeg er på Dagpenge, jeg skal forsørge min kærste som er parkeret på kontanthjælp på grund af sygdom, hvad er meningen? Tror i ikke man mister mange penge at gå fra en god løn til at være ledig på dagpenge? Sygemeldt får ingen penge når der helligdage, tror i regningerne stopper fordi man er syg, nej tværdigmod.
  Skal man forsørge sin kærste, skal beløbsgrænsen hæves til i nærheden 35.000,- kr. Så bliver man da ikke straffet yderlige når man bliver arbejdsløs. Hjælp de syge og svage, og alle vores ældre, istedet for at sende millioner ud i verden.

 • 18.12.13 Lotte Sass Hansen
  For sent. Tilliden er røget

  mennesker har altså fået elektrochok, og blevet tvangsmedicineret, med vi - gør - det - for - at - hjælpe - dig tesen som middel. Og nu skal vi så beskyttes..........( hvad mon der gemmer sig af sadistiske ting og sager bag det ord ). Jeg har fået din hjælp Mette, og vil nu meget gerne melde fra, hvad din beskyttelse angår. Du skulle hellere tage og rasle op med nogle massive erstatninger til de mennesker som sagsbehandlere, psykologer og psykiatere har brugt som forsøgskaniner. Føj for satan

 • 17.12.13 ena larsen
  gf

  efter 52 ugers sygdom og uden udredning, nåede jeg at få konstateret fibromyalagi, og skulle starte på smerteklinik, de sagde at når jeg ik var udredt kunne de ikke gøre noget , jeg havde en socialrådgiver på der har anket den og afventer at vinde den, men det er nok optopi. min pointe er at når man når at gå i behandling, så har de vil også pligt til at forlænge ens sygedagpenge istedet for at parkere en på kh

 • 17.12.13 Ole Jakobsen
  Drabsforsøg

  Endnu engang viser Mette Frederiksen sin dobbelt moral, ved ikke at tvinge syge til behandling, men samtidig indføres der med kontanthjælpsreformen sanktionsmuligheder på op til 3 måneders stop af kontanthjælpen.

  Københavns kommune har for anden gang i 2013 stoppet min kontanthjælp på ubestemt tid.

  I snart 21 år har jeg været på kontanthjælp på grund af svær alvorlig angst, paranoia og depression, snydt for førtidspension på grund af massive lovovertrædelser.

  Jeg er for syg til at komme til samtalerne i jobcentret. Selvom loven giver mulighed for et fleksibelt kontaktforløb, vælger Københavns kommune, at fratage folk kontanthjælpen, hvis de ikke møder op uanset grunden.

  I sommers stoppede de kontanthjælpen i 9 uger. I 9 uger skulle jeg tigge mig igennem. Kommunen skrev, at psykisk sygdom ikke længere er gyldig sygdom.

  Efter at have anklaget kommunen for drabsforsøg, kom de på bedre tanker, til trods for lægelige oplysninger, som de sad overhørrig.
  Prisen er posttraumatisk stress syndrom oven i.

  Så skal man til samtale igen og igen beder jeg om, at det kan blive et hjemmemøde. Jobcentret svarer som sædvanlig ikke, men hævder pr. automatik ulovlig udeblivelse og så stopper kommunen igen pr. automatik kontamthjælpen. Jeg har haft min sygdom i snart 23 år og alligevel reagere kommunen med overraskelse over, at jeg er syg.

  Mette Frederisken vil ikke tvinge syge, men tage deres forsørgelse indtil 3 måneder. Jeg har aldrig hørt om mennesker der kan leven uden mad i så lang tid. Folk får et efterslæb af ubetalte regninger som følge, hvis de da overhovedet overlever drabsforsøget. Selv om du er syg skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet for at kunne opnå kontanthjælp. Det er ikke det loven siger. Du skal stå tilrådighed, hvis du er arbejdsparat, men for kommunerne er der penge at spare ved, at ophæve al sygdom, så alle over en kam stå til rådighed. For dem som som ikke kan, tager de forsørgelsen.

  Du er for syg til kontanthjælp. Glædelig jul Københavns kommune.

 • 17.12.13 A
  Er faldet for sygedagpenge grænsen

  Jeg har været sygemeldt i 3 år, og har siden d. 4.11.2012 været uden nogen indtægt, da min mand har forsørgerpligt. Min sagsbehandler har "glemt" mig, jeg har været i arbejdsprøvning, hvor man har vurderet at jeg magter at arbejde mellem 10-12 timer om ugen på kontor, som skulle være noget af det mest skånsomme, men der er stadig ikke truffet en afgørelse om hvad jeg skal, jeg er overladt til mig selv, jeg er jo alligevel ingen udgift for det offentlige.
  Jeg har været tilknyttet psykiatrien, men er blevet afsluttet med beskeden om "at det jo ikke er alle der kan hjælpes" og at jeg nok har en personlighedsforstyrelse, men det ville man ikke udrede mig for, så her er jeg også blevet opgivet.
  Jeg går nu hos en terapeut, men det må min mor betale, da vi ikke har råd.
  Vi har 3 børn hvoraf den ældste og yngste har diagnoser inden for autismespektret, men det er kommunen ligeglade med, de ser kun på mig og ikke den situation jeg står i og det evige pres det er at have to diagnose børn.
  Så for mit tilfælde vil jeg være glad hvis jeg kunne få kontanthjælp, det er trods alt bedre end at få 0 kr. om måneden.

  Ville bare ønske der snart sker noget på det her område.

 • 17.12.13 Vivi Helm-Petersen
  Kontanthjælp ril syge

  Problemet med den nye kontanthjælpsreform er, at kommunerne i årevis, bare har placeret syge på kontanthjælp.
  Det har været ren kassetænkning fra kommunernes side og derfor rammes alt for mange urimeligt hårdt fra d. 1/1 2014.
  Mange har flere diagnoser, hvor lokal psykiatrien kan se, at kommunerne alligevel afprøver de syge gang på gang på gang.
  Det er ikke et særsyn, at disse syge bliver presset tilbage hver gang, de udsættes for disse overgreb fra deres dagsbehandlers side.
  Der blier ikke lyttet til hverken læger eller andre behandlere overhovedet!
  Alt hvad læger og andet sundhedspersonale opnår med disse syge, falder hele tiden til gulvet og vores svage medborgere får det ene nederlag efter det andet.
  Jeg har en datter på 27 år, som har gigt i hele kroppen, ADHD, angst og bliver fra lokalpsykiatriens side betegnet som selvmordstruet! Og hendes gigt har hun haft siden hun var 13 år.
  Hun har været kastebold i 9 år!
  Kommunen har sagt, at hun skal flytte til en anden kommune, for dér kan hun få en førtidspension, det kan ikke lade sig gøre i hendes hjemkommune! Og i øvrigt, har de heller ikke en kasse til hendes tilfælde!
  Nu står hun står hun så her og aner ikke om hun har til de daglige fornødenheder.

  Det er ganske enkelt en ommer!

 • 17.12.13 L.
  Jeg faldt for grænsen 2x52 uger sygemelding.

  Jeg står selv i denne sværer situation syg og uden indkomst siden 7 feb. 2013 da jeg er gift. Og dette gør absolut ikke en rask.Jeg har søgt førtidspension men fået afslag da sagsbehandlerne har tilbageholdt nogle vigtige oplysninger. Jeg tåler ikke noget pres og ryger ned med infektioner, stress og dep, m.m.
  Men køge kommune har jo udtalt sig på åben skærm at der ikke er blevet givet nogle førtidspensioner i år. Så nu er jeg igang med at arranger et møde med borgmesteren, i håb om at blive hørt.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også