Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen bliver sammenlignet med Trump

Statsminister Mette Frederiksen bliver i en leder sammenlignet med den afgående amerikanske præsident, Donald Trump.

sin leder langer Martin Krasnik kraftigt ud efter Mette Frederiksen, hvor et af de primære kritikpunkter, er statsministerens pressehåndtering og syn på journalister.

Ifølge Krasnik styrer statsministeren pressen med hård hånd, uden at journalister får lov at stille hende kritiske modspørgsmål. Det skyldes blandt andet, at hun i stort omfang bruger de sociale medier – og det sker selvfølgelig på bekostning af de traditionelle medier. 

Donald Trump benytter sig hovedsageligt af Twitter, mens Mette Frederiksen foretrækker Facebook og Instagram, når hun skal sno sig uden om kritiske spørgsmål, skriver Krasnik. 

Ifølge TV 2 bliver Krasnik bakket op i dele af kritikken af Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, der har følgende at sige: 

"Hun gør det mere forfinet og mindre aggressivt end Trump, men håndværket er det samme. På Facebook og Instagram kommunikerer hun og hendes ministre simpelt og uimodsagt til deres vælgere." 

Desuden peger Martin Krasnik på, at hun undgår at stille op til rigtige interviews, og tilmed 'reagerer fornærmet og vredt på kritiske spørgsmål'. 

"Hun og hendes væbnere udtrykker, at pressens motiver er skæve, at journalisterne ikke har forstået noget, og at medierne er forretningsmæssige fiaskoer. Afsløres hendes magtmisbrug, affejer hun det som ligegyldige fejl, som intet har at gøre med det, der virkelig optager vælgerne. Minder det om nogen, man kender?," spørger Krasnik, og følger selv op med: 

"Trumpistiske tendenser præger tydeligt Frederiksens kommunikation. Hun gør det mere forfinet og mindre aggressivt end Trump, men håndværket er det samme. På Facebook og Instagram kommunikerer hun og hendes ministre simpelt og uimodsagt til deres vælgere. Og her signaleres, at de, der ikke er med regeringen, faktisk er modstandere af det nationale projekt, der er godt for alle. Det er populisme i trumpske dimensioner." 

Kan være et demokratisk problem

Som angivet, er et af Martin Krasniks kritikpunkter, at Mette Frederiksen ikke er villig til at stille op til længere og dybdeborende interviews. Dette synspunkt deler Tom Jensen fra Berlingske. 

"Hendes og hendes ministres slående ulyst til at lade sig interviewe kritisk af professionelle journalister er et demokratisk problem," skrev han ifølge TV 2. 

Dette erklærer Lisa Villadsen, der er retorikprofessor på Københavns Universitet, sig enig i. Statsministeren bør være til rådighed for pressen, som den efterlyser. Hun mener, at en svækket presse er lig et svækket demokrati:

"Det er et demokratisk problem, hvis pressen ikke kan udfordre regeringens beslutninger. Der kan de stramt styrede pressemøder ikke stå alene," fortæller hun.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.