Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen bliver sammenlignet med Trump

Statsminister Mette Frederiksen bliver i en leder sammenlignet med den afgående amerikanske præsident, Donald Trump.

sin leder langer Martin Krasnik kraftigt ud efter Mette Frederiksen, hvor et af de primære kritikpunkter, er statsministerens pressehåndtering og syn på journalister.

Ifølge Krasnik styrer statsministeren pressen med hård hånd, uden at journalister får lov at stille hende kritiske modspørgsmål. Det skyldes blandt andet, at hun i stort omfang bruger de sociale medier – og det sker selvfølgelig på bekostning af de traditionelle medier. 

Donald Trump benytter sig hovedsageligt af Twitter, mens Mette Frederiksen foretrækker Facebook og Instagram, når hun skal sno sig uden om kritiske spørgsmål, skriver Krasnik. 

Ifølge TV 2 bliver Krasnik bakket op i dele af kritikken af Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, der har følgende at sige: 

"Hun gør det mere forfinet og mindre aggressivt end Trump, men håndværket er det samme. På Facebook og Instagram kommunikerer hun og hendes ministre simpelt og uimodsagt til deres vælgere." 

Desuden peger Martin Krasnik på, at hun undgår at stille op til rigtige interviews, og tilmed 'reagerer fornærmet og vredt på kritiske spørgsmål'. 

"Hun og hendes væbnere udtrykker, at pressens motiver er skæve, at journalisterne ikke har forstået noget, og at medierne er forretningsmæssige fiaskoer. Afsløres hendes magtmisbrug, affejer hun det som ligegyldige fejl, som intet har at gøre med det, der virkelig optager vælgerne. Minder det om nogen, man kender?," spørger Krasnik, og følger selv op med: 

"Trumpistiske tendenser præger tydeligt Frederiksens kommunikation. Hun gør det mere forfinet og mindre aggressivt end Trump, men håndværket er det samme. På Facebook og Instagram kommunikerer hun og hendes ministre simpelt og uimodsagt til deres vælgere. Og her signaleres, at de, der ikke er med regeringen, faktisk er modstandere af det nationale projekt, der er godt for alle. Det er populisme i trumpske dimensioner." 

Kan være et demokratisk problem

Som angivet, er et af Martin Krasniks kritikpunkter, at Mette Frederiksen ikke er villig til at stille op til længere og dybdeborende interviews. Dette synspunkt deler Tom Jensen fra Berlingske. 

"Hendes og hendes ministres slående ulyst til at lade sig interviewe kritisk af professionelle journalister er et demokratisk problem," skrev han ifølge TV 2. 

Dette erklærer Lisa Villadsen, der er retorikprofessor på Københavns Universitet, sig enig i. Statsministeren bør være til rådighed for pressen, som den efterlyser. Hun mener, at en svækket presse er lig et svækket demokrati:

"Det er et demokratisk problem, hvis pressen ikke kan udfordre regeringens beslutninger. Der kan de stramt styrede pressemøder ikke stå alene," fortæller hun.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.