Mette Frederiksen: Landet bliver ikke lukket ned igen

På trods af et stigende kontakttal skal vi ikke frygte en ny nedlukning af Danmark. Det fortalte statsminister Mette Frederiksen under et interview mandag eftermiddag med GO’ Aften LIVE på TV2.

Flere steder i Danmark stiger antallet af coronasmittede betragtelig. 

I Norge opfordrer man til karantæne, hvis man har rejst i Danmark, men statsminister Mette Frederiksen maner til besindighed og konkluderer, at Danmark ikke skal frygte en gentagelse af forårets nedlukning. 

LÆS MERE: 40 BØRN I ISOLATION

“Vi vil gøre rigtig meget og gå langt for at undgå en generel nedlukning af Danmark – det er ganske enkelt for dyrt for dansk økonomi og dermed for danske arbejdspladser. Det er i øvrigt heller ikke nødvendigt,” fortalte statsministeren under interviewet til GO’ Aften LIVE.

Det nuværende kontakttal på 1,4 fortæller, at vi står i en alvorlig situation. For nogle kan det virke underligt, at en nedlukning ikke er en del af det mulighedsrum, som Statsministeren anser som sandsynlige scenarier, når det netop var udfaldet i foråret. 

“Der (i marts, red.) skulle vi have gang i den store hammer, så vi fik kontrol over situationen. Vi har hele tiden vidst, at coronaen ville komme tilbage, men nu er det den lokale hammer, som skal bruges,” uddyber Statsministeren i interviewet.
 

 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også