Miljøøkonomisk Råd: Klimapolitik skader Danmark

Danmarks klimaambitioner er så høje, at de er skadelige for landet, vurderer Det Miljøøkonomiske Råd.

De danske ambitioner om at være så grøn og klimavenlig som mulig, går både ud over konkurrenceevnen og beskæftigelsen - og så reducerer det velstanden og giver forbrugerne for høje elpriser.

Sådan lyder den opsigtvækkende konklusion fra Det Miljøøkonomiske Råd, som i næste uge fremlægger en række konkrete anbefalinger for regeringen, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

- Danmark har valgt at føre en energipolitik, der er mere ambitiøs, end hvad der følger af vores forpligtelser over for EU, skriver rådet ifølge Jyllands-Posten, som har læst rapporten på forhånd.

Budskabet er klart: Et niveau svarende til de øvrige EU-lande ville være at foretrække, fordi de danske ambitioner har taget overhånd og i for stor grad svækker økonomien.

Og det er ikke småjusteringer, rådet efterspørger.

Blandt de mange forslag er blandt andet et ønske om at stoppe udbredelsen af vedvarende energi.

For at reducere anvendelsen af vedvarende energi foreslår Miljøøkonomisk Råd helt konkret, at de to havmølleparker Horns Rev 3 og Kriegers Flak bliver taget op til genovervejelse.

Ifølge rådets beregninger vil det kunne reducere andelen af vedvarende energi fra 35 procent til 33 procent.

Et andet forslag lyder på at lukke ned for yderligere støtte til vedvarende energi i elproduktionen. Det vil angiveligt spare danske virksomheder og husholdninger for 3,5 milliarder kroner og skabe 5000 job i løbet af de næste to-tre år, lyder vurderingen.

Det Miljøøkonomiske Råd består blandt andet af en række departementschefer, Dansk Industri, Dansk Erhverv og Forbrugerrådet. Rådet har til opgave at belyse samspillet mellem økonomi og miljø samt effektiviteten i miljøsatsningen.

/ritzau/

 

Emneord: Klimaambitioner, Det Miljøøkonomiske Råd
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 30.11.20 Bæredygtighed
  Miljøminister lancerer værktøj, der hjælper kommunerne med kystbeskyttelse

  Miljøminister Lea Wermelin offentliggør i dag en ny national kortlægning af risikoen for oversvømmelse og erosion langs de danske kyster. Det digitale værktøj, Kystplanlægger, skal hjælpe landets 76 kystkommuner med at prioritere og sikre større sammenhæng i kystbeskyttelsen.

 • 25.11.20 Bæredygtighed
  Større bonus på vej til naboer til vindmøller og solceller

  Nu får de borgere, som bliver tætte naboer til kommende vindmøller og sol-celler, en forhøjelse af den årlige kontante bonus, som regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget indførte i efteråret 2019.

 • 23.11.20 Bæredygtighed
  FN forbyder brug af stærkt forurenende skibsbrændstof i Arktis

  Den Internationale Søfartsorganisation, IMO, har i dag med dansk og grønlandsk støtte vedtaget et forbud mod at sejle på tung olie som brændstof i Arktis. Vigtigt slag for havmiljøet og klimaet, siger miljøminister Lea Wermelin.

 • 16.02.15 Politik
  Ambitiøs klimaindsats frem mod 2020

  Med aftalen om fordelingen af en pulje på kr. 151,9 mio. kr. til klimatiltag har regeringen, SF og Enhedslisten sikret, at Danmark gør en ekstra indsats for at leve op til de nationale klimamål. Puljen til klimatiltag er en del af aftalen for Finansloven for 2015. Med den samlede klimapakke fra finansloven barberer Danmark således op mod 500.000 ton af sin drivhusgasudledning i 2020.

 • 26.02.14 Bæredygtighed
  Vismændene rammer uden for skiven

  Det Miljøøkonomiske Råd når igen i år frem til, at klima- og energipolitikken er for dyr for det danske samfund. Men rådet undervurderer klimaudfordringen og udelader de mange positive effekter ved en ambitiøs klima- og energipolitik, mener klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.