To milliarder ekstra til rådighed i statsbudgettet

Det økonomiske råderum er opdateret fra 27,5 til 29,5 milliarder kroner frem mod 2025, viser ny fremskrivning.

Det økonomiske råderum, som er det forventede fremtidige overskud på statsbudgettet, er opjusteret til 29,5 milliarder kroner frem mod 2025. 

Det viser en ny fremskrivning, fortæller finansminister Kristian Jensen (V).

- Det økonomiske råderum ser meget positivt ud, fordi fremskrivningen viser, at der er kommet yderligere frirum i dansk økonomi. Vi kan frem til 2025 bruge 29,5 milliarder kroner, siger han.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

Råderummet er to milliarder kroner højere end i den tidligere fremskrivning fra august 2017, som lød på 27,5 milliarder kroner.

- Det betyder, at vi har nogle flere muligheder for at investere i både velfærd og infrastruktur eller i at lette for eksempel afgifterne for danskerne, siger Kristian Jensen og uddyber:

- Vi vurderer, at der er rum til både velfærd og bedre vilkår. Først og fremmest vil vi bruge noget af det ekstra råderum, der er kommet, til at fortsætte den grønne omstilling.

Årsagen, til at råderummet er blevet større, er blandt andet, at flere af de aftaler, som er blevet indgået siden august, er indregnet, fortæller Kristian Jensen.

- Det er en kombination af både at indregne erhvervsaftalen og skatteaftalen. Så er det at tage højde for regnskabstallene for 2017. 

- Og så er den PSO-aftale, der blev lavet i 2016, kommet med. Der er man gået fra at lave nogle skøn til at lave nogle mere konkrete beregninger, siger han.

Torsdag vil regeringen præsentere sit energiudspil, hvor finansministeren vil komme nærmere ind på, hvordan råderummet skal bruges til at fortsætte den grønne omstilling. 

Det økonomiske råderum på 29,5 milliarder kroner frem mod 2025 svarer til, at der årligt er et råderum på godt fire milliarder kroner.

/ritzau/

 
Emneord: 240418, Kristian Jensen, Økonomisk råderum, Finansministeriet
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også