Minister afviser indgreb her og nu i realkreditsektoren

Erhvervsministeren vil høre eksperterne først, før han ændrer i lovgivningen om realkreditsystemet.

De boligejere og Totalkredit-kunder, der havde håbet på erhvervsminister Troels Lund Poulsens (V) hjælp til at slippe for højere bidragssatser 1. juli, bliver skuffede.

Ministeren har efter at have drøftet bidragssatserne med de øvrige partier i bankpakkeforliget besluttet at nedsætte en ekspertgruppe.

Og først når ekspertgruppen er færdig med sit arbejde til efteråret, vil han tage stilling til, om lovgivningen på området skal ændres.


- Jeg forsøger at omfavne bekymringen hos boligejerne og er også villig til at gå hele vejen for at sikre realkreditsystemet, men jeg vil gerne kende konsekvenserne af en eventuel ny lovgivning først.

- Derfor udelukker jeg heller ikke noget på forhånd, men hvis jeg mente, at det var nødvendigt med et indgreb her og nu, så havde jeg gjort det, siger Troels Lund Poulsen.

Han vil ikke forholde sig til, om Totalkredits bidragsstigninger er rimelige ud fra de nuværende kapitalkrav, men han deler Nykredit-koncernens bekymring for fremtidige krav.

- Jeg vurderer også, at der kommer yderligere regulering fremover. Men jeg kæmper for, at det bliver så lidt som muligt, så det ikke kommer til at ramme den danske realkreditsektor unødvendigt, siger han.

Foruden at nedsætte en ekspertgruppe og arbejde for lempede EU-kapitalkrav vil erhvervsministeren bede konkurrencemyndighederne om at belyse konkurrencesituationen i realkreditsektoren.

/ritzau/

Emneord: Realkreditlån, Realkreditsinstitutter, Troels Lund Poulsen, Erhvervs- og vækstminister, Ekspertgruppen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.12.18 Social
  Lufthavnstilsynet styrkes markant

  Regeringen og Dansk Folkeparti har som et led i finansloven for 2019 afsat ekstra to millioner kroner årligt til mere kontrol med offentlige ydelser i de danske lufthavne.

 • 21.02.19 Velfærd
  Nye tal: Ældre arbejder længere

  Andelen af 67-årige, der stadig arbejder, er fordoblet på 15 år. Samtidig stopper færre på grund af dårligt helbred, viser nye undersøgelser, som VIVE har lavet for Beskæftigelsesministeriet.

 • 09.10.18 Infrastruktur
  Danske husejeres friværdi er steget over 83.000 kroner det seneste år

  I løbet af det seneste år er prisen på et gennemsnitshus på 140 kvadratmeter i Danmark steget 83.660 kroner. På kommuneplan er stigningen op til fem gange større, viser nye nøgletal fra Boligsiden.dk.

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.