Minister kan få mere nærhed med velfærdsteknologi

Politikerne vil have mere nærhed i velfærden. På Velfærdens Innovationsdag stod en række virksomheder klar med teknologi, som kan give mere nærhed i sundhedssektoren

Mere nærhed i velfærden var det helt store tema – og ønske – da Mandag Morgen afholdt Velfærdens Innovationsdag 2020. Social- og indenrigsminister Astrid Krag bød velkommen og takkede for, at temadagen havde sat nærheden i fokus og som mål.

- De bedste ideer kommer sjældent fra politikere som mig, sagde Astrid Krag til de godt 400 deltagere, der primært kom fra ledelseslagene af velfærdssektoren.

- Derfor er det afgørende, at I som branche - I der arbejder med velfærd og sundhed, I der er tættest på borgerne -  at I kommer på banen med forslag til løsninger, sagde ministeren.

Automatisering frigiver personale til mere nærhed

Astrid Krag efterlyste flere penge til flere medarbejdere, men virksomheden Evondos og flere andre af Welfare Techs medlemmer var klar med mere bæredygtige løsninger – nemlig teknologier, som kan støtte personalet og automatisere nogle af arbejdsgangene.

- Vi løser ikke manglen på nærhed ved at sætte flere penge af til mere personale – derimod skal vi optimere plejepersonalets arbejde, så deres tid bruges rigtig, sagde Torben Kern, Sales Manager hos Evondos. Han og Evondos var en del af Welfare Techs fællesstand på Velfærdens Innovationsdag.

- Undersøgelser viser, at op mod 40% af sygeplejerskernes tid på et hjemmebesøg bruges på medicinhåndtering. Hvis denne opgave automatiseres, får sygeplejersken frigivet tid, som kan bruges på det vigtigste – nemlig den direkte kontakt til patienten eller borgeren, sagde Torben Kern.

Hør Evondos bud på mere nærvær.

Bedre kommunikation giver også nærhed

Flere virksomheder med digitale kommunikationsløsninger var en del af Welfare Techs fællesstand på Velfærdens Innovationsdag, og alle de udstillede løsninger havde forslag til, hvordan man genererer mere nærhed.

- Nærhed er et af udgangspunkterne for vores app, Myinnerme – formålet for os er nemlig at trække psykologhjælp hjem i familien, så både børn, unge og deres forældre kan få hjælp i trygge rammer, fortalte Marie Ulstrup, psykolog og grundlægger af Myinnerme.

Psykologi-app’en betales via et abonnement, og der findes programmer der omhandler vrede/agressivitet og sorgbearbejdning. Der er programmer på vej med temaerne social angst, mobning og perfektionisme. Hør om psykologi-app'en her.

EG Digital Welfare

For EG EG Digital Welfare er inddragelse af borgere lig med nærhed. Deres digitale opgaveplanlægning til eksempelvis bosteder giver beboere og personale et godt overblik over aktiviteter, medarbejdere og brugere.

Gennemført planlægningsløsning giver mere nærhed til beboere på bosteder - hør Klaus Dyhre, Sales Executive, EG Digital Welfare.

Brain+

Træningsøvelser fra Brain+ giver mere nærhed i sundhedssektoren. Borgeren kan træne hjemme og bruge Brain+’ løsning som et dialogværkstøj, som behandler og borger kan bruge til at tale om brugerens kognitive udvikling. Hør Bjarke Panduro i videoen.

IBG ProReacct

Relationer mellem mennesker er IBS’s hovedmål – ex relationer mellem beboere og medarbejdere i psykiatrien. Nærhed er derfor udgangspunktet for IBG, siger Jeppe Stauning, IBG Product Director.

Sekoia

Vores kommunikationssystem fanger nogle af de ting, vi ellers glemmer. Derfor får vi mere ro til at koncentrere os om nærheden til brugerne, fortalte Katrine Thomsen på Welfare Techs fællesstand. Katrine Thomsen er projektleder i Sekoia.

Wavecare

På Velfærdens Innovationsdag fortalte CEO Eva Wennerwald om Wavecare, der bringer sanseteknologi fra psykiatrien hjem til borgeren. Det giver øget nærhed, når borgeren føler, at der er sammenhæng mellem behandlingsstedet og eget hjem. Hør Wavecares bud på mere nærhed her.

Welfare Tech på DenOffentlige.dk Welfare Tech er en markedsdreven klynge for velfærdsteknologi i Danmark. Welfare Tech gennemfører projekter, konferencer, workshops, netværk, match making og formidlingsaktiviteter, som optimer...
Aktivitet: Artikler: 29 | Kompetenceområder: 7

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.06.21 Sundhed
  Sådan kontaktede danskerne deres læge under coronapandemien

  På bare et år steg antallet af telefonopkald, e-mails og videokonsultationer med egen læge med næsten en tredjedel til knap 23 mio. i 2020. Det er fortsat telefonopkald, der er den mest populære virtuelle kontaktform, mens videokonsultationer er kommet til som noget nyt under coronapandemien i 2020.

 • 14.06.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen påbegynder ny vaccinationsindsats

  Tilslutningen til COVID-19 vacciner er generelt høj i Danmark, men der er samtidig lokale forskelle på, hvor mange der bliver vaccineret. Derfor sætter Sundhedsstyrelsen ind med et nyt pilotprojekt med information, hjælp og etablering af nært tilbud i områder med lav vaccinationstilslutning i samarbejde med udvalgte kommuner og regioner.

 • 14.06.21 Sundhed
  Nyt fra sundhedsstyrelsen: Her bør borgere stadig bruge mundbind

  Sundhedsstyrelsen kommer med nye anbefalinger om borgernes brug af mundbind i sundhedsvæsenet. Anbefalingerne gælder fra 14. juni. Fremover anbefales brug af mundbind til patienter, der har symptomer, der kan være tegn på COVID-19, til alle der skal testes for COVID-19 og på enkelte steder på sygehuse og i almen praksis.

 • 11.06.21 Sundhed
  Tilbagekaldes: Mug i madvare

  Rømer Vegan tilbagekalder et parti veganske nuggets og et parti veganske fiskefinde, da der er risiko for mug i produkterne.

 • 11.06.21 Sundhed
  Tilbagekaldelse af produkt fra Libero

  Libero tilbagekalder ammeindlæg af mærket Libero Nursing Pads af sikkerheds- og kvalitetsmæssige årsager. Tilbagekaldelsen gælder alle produkter fra forbrugere, lagre og butikker - med øjeblikkelig virkning.