Jeg synes, det er et rimeligt krav, at studerende skal gå til eksamen i de fag, de har. Og vi bør kunne forvente, at de studerende læser på fuld tid, når skatteyderne stiller gratis uddannelse og SU til rådighed, siger Sofie Carsten Nielsen.

Minister om udskældt studiereform: Jeg står ved nye krav

Man må kunne forvente, at studerende, der får betalt uddannelse og SU, læser på fuld tid, siger minister.

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) forsvarer den såkaldte fremdriftsreform, der skal få studerende hurtigere gennem uddannelsessystemet.
 
Reformen får ellers en hård medfart i en ny undersøgelse blandt 3800 studerende, der viser, at fire ud af ti studerende frygter, at de som en direkte konsekvens af reformens mål om at få de studerende hurtigere gennem studierne, vil få dårligere tid til at supplere læseriet med et studerelevant job ved siden af.
 
      Læs også: Studerende dumper reform
 
Men der skal stilles krav til de studerende, lyder det fra ministeren.
 
- Jeg står ved, at vi stiller nye krav til både uddannelserne og de studerende om at tilrettelægge studierne lidt anderledes.  Men sammen bør vi politikere, de studerende og uddannelsesinstitutionerne kunne klare den helt rimelige forandring, uden at det fører til stress eller manglende mulighed for at tage relevant arbejde, siger hun i en skriftlig kommentar til Ritzau. 
 
Undersøgelsen er bestilt af Dansk Magisterforening, Ingeniørforeningen og Djøf, og på baggrund af resultatet kalder Djøf Studerendes formand fremdriftsreformen "direkte kontraproduktiv". Ifølge ministeren er der dog brug for forandring.
 
- Selvfølgelig skal uddannelserne tilrettelægges, så man ikke skal bruge hverken to, tre, eller fire år mere på sit studie end planlagt. Den forandring er der behov for. Jeg synes, det er et rimeligt krav, at studerende skal gå til eksamen i de fag, de har. Og vi bør kunne forvente, at de studerende læser på fuld tid, når skatteyderne stiller gratis uddannelse og SU til rådighed, siger Sofie Carsten Nielsen. 
 
Omkring halvdelen af de studerende - 49 procent - forventer, at de bliver mere stressede af reformen, og hver femte af de medvirkende i undersøgelsen forventer, at de lærer mindre - ikke mere - af det øgede pres for at komme hurtigere gennem studierne.
 
Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) skal tirsdag i samråd i Folketinget om fremdriftsreformen.
Emneord: Studietid, Uddannelsesresultater, Sofie Carsten Nielsen, Fremdriftsreformen, Ingrid Stage, Tue Anders Johansson
Kommentarer
  • 26.05.15 G
    Hvorfor skal det forbydes at tage en uddannelse på deltid?

    Fremdriftsreformen mangler enhver logik. Man fornemmer at uerfarne ministre har set nogle konsulent slides der viser at skatteindtægterne vil stige hvis de dovne unge bliver hurtigere færdige. Alternativet er forklaringen at de overfører åderes egen mangel på modenhed på alle andre studerende. Suk. Lav dog så i det mindste ordninger der gør det muligt ved egen betaling at tage en uddannelse på deltid - uanset hvorlang tid det tager. At tage en uddannelse på deltid er vel ikke noget man behøver forbyde som (angiveligt) liberal?! Det kan man i andre lande. Hvorfor skal det forbydes i Lille Danmark?

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også