Minister undersøger tysk lønaftale for brud på EU-retten

Heunicke er i gang med at undersøge, om ny tysk mindsteløn for danske chauffører, er i strid med EU-retten.

De danske vognmænd er i oprør over en ny tysk lønaftale, der betyder, at de i særskilte dokumenter, der skal sendes til Tyskland inden hver tur syd for grænsen, skal dokumentere, at de overholder den tyske mindsteløn.

Men der kan være en hjælpende hånd på vej fra politisk side. I hvert fald har transportminister Magnus Heunicke (S) besluttet at gå ind i sagen, efter en henvendelse fra den danske transportbranche.

- Det er positivt, at man i Tyskland er optaget af at sikre ordentlige lønninger og modvirke social dumping og unfair konkurrence i transportbranchen. 

- Men det er regeringens vurdering, at der umiddelbart kan være administrative og EU-retlige udfordringer forbundet med de tyske regler om mindsteløn for udenlandske chauffører, der kører på de tyske veje.


 - Det er mit ministerium lige nu ved at undersøge nærmere med henblik på en orientering af Folketingets Transportudvalg om sagen, skriver Magnus Heunicke i en mail til Ritzau.

Transportbranchen frygter at blive druknet i papirarbejde, lyder det fra Jacob Christian Nielsen, som er direktør i International Transport Danmark (ITD. Han er en af personerne bag henvendelsen til Heunicke og tre andre ministre.

- Tyskland er velkommen til at indføre mindsteløn på deres eget arbejdsmarked.

- Men man har indført en mindsteløn for alle chauffører, der kører igennem Tyskland, og det er stærkt problematisk i forhold til det indre marked, som har været fuldt liberaliseret siden 1993, siger Jacob Christian Nielsen.

Ministeriets indledende undersøgelse af sagen ventes at være på plads inden for de kommende dage.

Emneord: EU-ret, Transportområdet, Transport, Magnus Heunicke, Tyskland
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.03.20 Sundhed
  Sundhedsministeren får flere beføjelser til at modvirke forsyningsproblemer

  Nye regler er trådt i kraft, der blandt andet indebærer, at virksomheder, regioner og kommuner kan pålægges at indberette oplysninger om lagerbeholdninger af medicin og medicinsk udstyr til Lægemiddelstyrelsen, og at medicin og udstyr kan omfordeles til de dele af sundhedsvæsenet, hvor behovet er størst.

 • 23.03.20 Sundhed
  Teststrategi skal sikre at flest muligt testes for COVID-19

  Sundheds- og ældreministeren har sammen Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen besluttet at sikre gennemførelsen af en mere offensiv teststrategi for COVID-19 i Danmark. Det sker på baggrund af WHO’s anbefalinger og skal indføres under hensyn til den kapacitet, der er og kan skaffes og produceres på både kort og langt sigt i Danmark.

 • 27.02.20
  En dansker er testet positiv for COVID-19

  En dansker er testet positiv for den nye coronavirus COVID-19.

 • 18.11.16 Infrastruktur
  Vejinfrastruktur på finansloven: E45 udvides og havnetunnel undersøges

  Med indgåelse af finansloven for 2017 sætter regeringen hak ud for en række vejinfrastrukturprojekter, som fremgår af regeringsgrundlaget. Det gælder blandt andet en udvidelse af motorvejsstrækningen på E45 mellem Aarhus S og Skanderborg S.

 • 25.03.15 Politik
  Lovændring skal sikre bedre lønvilkår for gods- og buskørsel

  Regeringen fremsætter i dag et lovforslag, der skal stramme op på reglerne om, at chauffører på danske lastbiler skal aflønnes efter det danske overenskomstniveau, når der køres i Danmark. Forslaget er en udløber af regeringens aftale om social dumping med SF og EL. Samtidig udsendes et supplerende lovforslag i høring, der også skal sikre lønvilkårene på gods-, bus- og taxiområdet.