Minister vil ændre greencard-regler

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil fastholde den kritiserede greencard-ordning, men den skal ændres.

Danmark har brug for at kunne tiltrække højt kvalificeret arbejdskraft, og derfor er det vigtigt at bevare greencard-ordningen, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Men ordningen har visse vanskeligheder, og derfor skal reglerne ændres i løbet af foråret.

- Vi i gang med at se på alle de regler, vi har for international rekruttering. Det giver ingen mening at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra udlandet for at lade dem havne i ufaglærte job, siger ministeren.

Hun understreger, at ingen i Danmark bør arbejde så mange timer, og at ingen bør arbejde til så lav en løn, som det blev vist i DR søndag aften.

- De forhold er helt uacceptable, uanset om det er dansk eller udenlandsk arbejdskraft, siger Mette Frederiksen.

Også Dansk Industri (DI) bakker op om ordningen, men siger, at den ikke fungerer efter hensigten.

- Det er problematisk, at folk på ordningen får lavtlønsjob. Det var ikke det, der var meningen, da ordningen blev indført i 2008, siger Claus Aastrup Seidelin, arbejdsmarkedskonsulent i DI.

Han foreslår at skrue ordningen sådan sammen, at udlændinge med efterspurgte kompetencer får flere point end dem med fagområder, hvor efterspørgslen ikke er så akut.

Ifølge DR Nyheder har over 80 procent af de 149 greencard-indehavere, som mediet har haft kontakt med via en Facebook-gruppe, arbejdet ufaglært - hovedsageligt i kiosker, restauranter eller rengøringsselskaber.

Det er ikke første gang, ordningen kritiseres. I 2012 viste en kandidatafhandling fra Roskilde Universitet (RUC), at syv ud af 10 indehavere af et greencard enten var ledige eller arbejdede som ufaglærte.

/ritzau/

 

Emneord: Greencard, Minister, Mette Frederiksen, Dansk Industri, Claus Aastrup Seidelin
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.03.20 Infrastruktur
  Dansk Industri: Høj dansk CO2-afgift vil skade klimaet og gøre Danmark fattigere

  Klimarådet har i dag afleveret sit bud på, hvordan Danmark skal komme i mål med ambitionen om at nedbringe den danske CO2-udledning med 70 pct. i 2030. Fundamentet i Klimarådets anbefalinger er en høj dansk CO2-afgift på 1.500 kr. pr. ton – det er ifølge DI ikke vejen frem, fordi det vil skade den grønne omstilling, koste job og gøre vores samfund fattigere. Det er afgørende, at målet om de 70 pct. nås ved at udvikle - og ikke afvikle - Danmark, mener DI.

 • 20.02.20 Velfærd
  Regeringen har lavet en Robin Hood-model med bind for øjnene

  Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost er stærkt forundret over, at den i forvejen økonomisk pressede kommune skal punge ud med yderligere 16 millioner kroner ifølge oplægget til den nye udligningsreform. Derfor har han nu kontaktet statsministeren og indenrigsministeren.

 • 01.06.18 Politik
  Åbent brev fra Mette Frederiksen til offentligt ansatte og ledere

  Med et åbent brev fremlægger Socialdemokratiet i dag en ny vision for den offentlige sektor. Den omhandler en selvstyre-reform med syv tiltag, der skal løse fem centrale udfordringer. Læs mere her.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.