Mentorer hjælper flere udsatte unge i uddannelse

Velfærd

12/1/15 11:38

Suleman Haider

For udsatte unge kan en personlig mentor være udslagsgivende for, om de kommer i gang med en uddannelse, fastslår ny undersøgelse.

Flere udsatte unge i kontanthjælpssystemet kommer i gang med en uddannelse, hvis de har haft en mentor. Det er konklusionen fra et større projekt med mentorer til udsatte unge, der har kørt over 15 måneder. 

Undersøgelsen viser, at 16 procent af de unge er kommet i uddannelse efter et år med mentorstøtte. For dem, der ikke har fået mentorstøtte, er det 12 procent. Der er dermed tale om en signifikant positiv uddannelseseffekt. 

Mentorerne har også haft positiv indflydelse på, om de unge kommer i arbejde. Syv procent af de unge, der har haft en mentor, er kommet i job, mens det kun er fem procent af de unge uden mentorstøtte. 

Projektet kørte fra august 2012 til november 2013 i 13 jobcentre. Her fik 18-29-årige unge, der modtog kontanthjælp og som ikke havde en erhvervskompetencegivende uddannelse, hjælp fra en personlig mentor i op til et år. De unge havde i gennemsnit halvanden times mentorstøtte om ugen i cirka ti måneder.

Læs også: Evalueringen 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.