Potentiale for fleksjob med få ugentlige timer

15/4/13 9:22

Beskæftigelsesministeriet

Virksomheder ser positivt på at ansætte fleksjobbere med få ugentlige timer, viser ny undersøgelse.

Især små virksomheder er åbne for at ansætte personer i fleksjob på under ti timer om ugen. Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for CABI.
I undersøgelsen svarer 62 procent af 754 ledere og personaleansvarlige, at de gerne vil mødes med jobcentret og drøfte mulighederne for at etablere fleksjob på tre til ti timer om ugen. En mulighed der blev åbent op for med reformen af fleksjob og førtidspension, som trådte i kraft 1. januar 2013.
Tidligere har den type ansættelser været tilgængelige som såkaldte skånejob i form af løntilskudsansættelser for førtidspensionister. Her er erfaringen ifølge en CABI-undersøgelse med fem jobcentre, at mange forskellige jobfunktioner så som kassebetjening, økonomistyring, telefonbetjening, vagt, regnskab og arkivering, kan varetages i job med få timer.

Både Epinion- og CABI-undersøgelsen viser, at det især er i små virksomheder, at der er vilje til at etablere job med få ugentlige timer. Ifølge Epinion-undersøgelsen er 33 procent af de små virksomheder villige til at mødes med jobcentret for at diskutere mulighederne, mens det gælder for 20 procent af virksomheder med over 50 ansatte.

Læs også: CABI: Tydeligt potentiale for fleksjob med få ugentlige timer

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.