Digitalisering skaber produktivitet og vækst i dansk erhvervsliv

30/5/12 1:44

Erhvervs- og Vækstministeriet

Regeringen har i dag offentliggjort redegørelse om Danmarks digitale vækst 2012. Redegørelsen viser, at danske virksomheder og forbrugere generelt har god adgang til tidssvarende bredbåndsinfrastruktur, og at øget brug af digitale muligheder kan give højere produktivitet og vækst i danske virksomheder.

Den digitale økonomi er vokset i betydning år for år og digitaliseringen af såvel den private som den offentlige sektor er en væsentlig kilde til vækst og øget produktivitet. Digitaliseringen og automatiseringen af fremstillingsvirksomheders produktion er således et vigtigt bidrag til at styrke virksomhedernes konkurrenceevne. Brugt rigtigt kan det være med til at fastholde arbejdspladser i Danmark.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

Danmark er godt på vej til at have en vækstorienteret digital økonomi, hvor dansk erhvervsliv udnytter de digitale muligheder. Redegørelsen peger bl.a. på, at der er milliardgevinster at hente ved at øge digitaliseringen af erhvervslivets interne processer og produktion.

Herudover kan det offentliges anvendelse af digitale løsninger skabe nye forretnings- og eksportmuligheder for danske virksomheder, samtidig med at kvaliteten og effektiviteten i den offentlige sektor forbedres.

Dansk erhvervsliv skal have gode betingelser for at udnytte potentialet i den digitale økonomi til at skabe vækst og beskæftigelse. Regeringen vil derfor udarbejde en samlet erhvervsrettet strategi for digital vækst i Danmark.

Den netop offentliggjorte redegørelse lægger sporene for en samlet erhvervsrettet strategi for digital vækst. Redegørelsen peger bl.a. på følgende udfordringer:

- Udbuddet af højhastighedsbredbånd er markant større end efterspørgslen. Et bredt udvalg af attraktive digitale tjenester og produkter skal øge efterspørgslen med henblik på at få det fulde økonomiske udbytte af bredbåndsinfrastrukturen.

- Flere virksomheder – også SMV’erne – kan øge deres produktivitet gennem digitalisering og automatisering af interne processer og produktion.

- Et mere velfungerende digitalt indre marked i EU skal bidrage til øget eksport af digitale produkter og tjenester.

- Den offentlige efterspørgsel skal anvendes intelligent, så den fremmer innovationen i det private erhvervsliv.

- Vækstmulighederne fra IKT og digitalisering skal udnyttes – ikke mindst på de områder, hvor Danmark har særlige styrker og potentialer.

Den kommende strategi vil blive udarbejdet under inddragelse af bl.a. IKT-erhvervene og det øvrige erhvervsliv. Strategien forventes klar primo 2013.

Redegørelse om Danmarks Digitale Vækst 2012

Faktaark

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.