Ny bestyrelsesformand for DanPilot

Ledelse

06/11/13 8:31

Freja Eriksen

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen har i dag besluttet, at Tage Reinert bliver den kommende bestyrelsesformand for den nye selvstændige offentlige virksomhed DanPilot, der er en omdannelse af det statslige lodsvæsen.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:

"Med Tage Reinert ved roret er jeg sikker på, at DanPilot er godt rustet til den omstilling virksomheden står over for. Både når det gælder overgangen fra offentlig myndighed til selvstændig offentlig virksomhed og de ændringer, der følger af den kommende lodslov."

Tage Reinert:

"Jeg ser meget frem til den kommende opgave. DanPilot er en unik virksomhed, der står over for mange spændende udfordringer i den kommende tid. Jeg glæder mig til at bygge videre på det vigtige arbejde DanPilot allerede har gjort for at sikre en så effektiv lodsning i danske farvande som muligt."

 

Tage Reinert har en solid ledelsesmæssig baggrund som direktør for en række større virksomheder, herunder Scandlines A/S. Tage Reinert har dermed et godt kendskab til det maritime erhverv kombineret med flere års erfaring som bestyrelsesmedlem i private virksomheder.

DanPilot er en omdannelse af det statslige lodsvæsen til en selvstændig offentlig virksomhed (SOV). Omdannelsen til SOV vil sikre, at lodsvæsnet kan drives på mere forretningslignende vilkår og er dermed første skridt på vejen mod et mere effektivt lodsmarked.

DanPilot udfører ca. 18.000 lodsninger årligt i de danske farvande og er dermed det langt største lodseri i Danmark. Virksomheden har en årlig omsætning på ca. 350 mio. kr. årligt og beskæftiger ca. 280 medarbejdere.

DanPilots bestyrelse:

Formand: Tage Reinert 
Statsautoriseret revisor og professionelt bestyrelsesmedlem.

Næstformand: Marianne Granhøj 
Partner og advokat i Kromann Reumert.

Menigt medlem: Thorkild E. Jensen 
Tidligere forbundsformand for Dansk Metal, i dag forbundsrådgiver for Dansk Metal.

Menigt medlem: Steen Schougaard Christensen 
Cand.merc.jur. fra Aalborg Universitet og administrerende direktør i DSB Vedligehold.

Menigt medlem: Pernille Dahlgaard 
Cand.polit. fra København Universitet, tidligere kommerciel direktør for Seago Line og nu fuldtids MBA-studerende ved INSEAD.

Herudover vil DanPilots medarbejdere vælge 3 bestyrelsesmedlemmer.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.