Ny handlingsplan for virksomheders samfundsansvar

26/3/12 11:12

Erhvervs- og Vækstministeriet

Under overskriften ”Ansvarlig vækst” præsenterer erhvervs- og vækstminister Ole Sohn i dag regeringens nye handlingsplan for virksomhedernes samfundsansvar. Handlingsplanen sætter en ny retning for Danmarks CSR-indsats. Blandt andet etableres en ny mæglings- og klageinstitution for ansvarlig virksomhedsadfærd.

Den nye handlingsplan skal bidrage til at vækst og ansvarlighed går hånd i hånd og dermed skaber værdi for både virksomheder og samfund. Det er en opgave, der involverer både erhvervsliv, forbrugere, investorer, organisationer, NGO’ere og det offentlige.

Et af hovedinitiativerne er etablering af en ny mæglings- og klageinstitution for ansvarlig virksomhedsadfærd. Institutionen skal bidrage til at finde løsninger og hjælpe ofre for krænkelser af fx menneskerettigheder eller dårlige arbejdsmiljøforhold.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

Regeringen forventer, at danske virksomheder opfører sig ansvarligt herhjemme, såvel som på den globale markedsplads. Dels er det det rigtige at gøre, og dels giver det nye vækstmuligheder for danske virksomheder.

Med handlingsplanen vil regeringen sætte nyt skub i udviklingen til gavn for miljø, klima og arbejdstagerforhold verden over, men også til gavn for danske virksomheder. På lang sigt er det en god forretning for virksomhederne at tage hensyn til det samfund, de er en del af. Det vil regeringen skabe de rette rammer for.

Formand for Rådet for Samfundsansvar Mads Øvlisen:

Jeg er glad for, at regeringen har valgt hurtigt at bakke op om arbejdet i Rådet for Samfundsansvar. Der er behov for en styrket indsats, hvis Danmark skal være internationalt førende på dette område. Jeg lægger særlig vægt på, at regeringen har afsat de nødvendige midler til at oprette en mæglings- og klageinstitution for ansvarlig virksomhedsadfærd. Det er et afgørende skridt til, at Danmark lever op til FN’s nye anbefalinger.

Regeringens handlingsplan
har fire indsatsområder:

· styrke respekten for internationale principper

· øge ansvarlig vækst gennem partnerskaber

· øge gennemsigtigheden

· fremme gode rammer for ansvarlig vækst gennem det offentlige

Regeringens nye handlingsplan bygger på anbefalinger fra Rådet for Samfundsansvar.


Fakta om virksomheders samfundsansvar

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.