Ny portal fremmer konkurrencen om de offentlige opgaver

30/3/12 9:34

Erhvervs- og Vækstministeriet

Med den nye portal www.udbud.dk samles alle offentlige udbud i Danmark nu på ét sted. Dermed bliver det lettere for virksomheder at få et hurtigt overblik over, hvad der udbydes af offentlige opgaver, og det bliver lettere for ordregivere at udbyde opgaver. Samtidig understøtter portalen, at annoncering af udbud fremover foregår digitalt.

Det gør udbudsprocessen mere effektiv og reducerer omkostningerne for både virksomheder og myndigheder.

Portalen indeholder også en kontaktfunktion for små og mellemstore virksomheder, der gør det lettere for dem at finde relevante partnere til at indgå i konsortier med og i fællesskab byde på de udbudte opgaver.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

Jeg er glad for, at vi med udbud.dk nu får én samlet digital indgang til alle danske offentlige udbud. Det giver virksomhederne overblik over samtlige udbudte opgaver, og det offentlige får nemmere ved at udbyde deres opgaver.

Med udbud.dk får vi fremmet konkurrencen om offentlige opgaver ved at skabe bedre rammer for, at flere virksomheder byder. Det giver bedre og billigere løsninger til det offentlige til gavn for os alle. Samtidig understøtter portalen, at annoncering af udbud fremover foregår digitalt.

Vi giver samtidig virksomhederne overblik over det offentliges indkøbsplaner, så de bedre kan forberede sig på opgaver, de vil byde på. Det styrker kvaliteten af opgaveløsningen.

Fra den 1. april 2012 får alle danske myndigheder pligt til at annoncere indkøb efter tilbudslovens annonceringspligt på www.udbud.dk. Portalen rummer både nationale udbud og danske EU-udbud. Statens indkøbsplaner vil også være at finde på portalen, ligesom kommuner og regioner kan vælge at offentliggøre deres fremtidige planer for indkøb. Udover det lovpligtige indhold kan myndigheder bruge den nye portal til at annoncere mindre udbud og licitationer af bygge- og anlægsopgaver.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.